- hirdetés -

Zalai Mihályt szavazták meg listavezetőnek a Fidesz Békés megyei választmányi ülésén június 27-én.

A kormánypárt megyei politikusai – az országgyűlési képviselők, a 3000 fő fölötti települések polgármesterei, a megyei önkormányzat tagjai és a küldöttek – az őszi önkormányzati választások megyei listájára tettek javaslatot a pénteki döntéshozatal során. A lista első helye ezúttal is a megyei önkormányzat elnökének személyére vonatkozik.

– Megtisztelő számomra, hogy a Fidesz megyei választmányának elnöksége engem is javasolt erre a posztra, s hogy utána a megyei kormánypárti politikusok nagy számban bizalmat szavaztak nekem. Óriási erőt ad a támogatásuk, igyekszem ezt meghálálni a munkámmal – nyilatkozta az OrosCafénak Zalai Mihály alpolgármester, akiről már egy ideje tudott volt, hogy a tervek szerint a jövőben magasabb szinten folytathatja a politizálást.

Simonka György, Zalai Mihály és Erdős Norbert
Simonka György, Zalai Mihály és Erdős Norbert

A szavazásban részt vett Erdős Norbert, a megye egyetlen Európai Parlamenti képviselője, aki eddig mint kormánymegbízott segítette az orosházi célok megvalósulását. Ő is Zalai Mihályt támogatta szavazatával.
– Zalai Misivel együtt kezdtem építeni a Fidelitast a 90-es évek végén Békés megyében. Akkor ismertem meg elkötelezettségét és munkabírását. Megnyugtató számomra, hogy őt javasolja a választmány az elnöki pozícióra, mert biztos vagyok benne, hogy Misivel az élen a megye jó kezekben lesz, és új lendületet kap Békés megye fejlődése – osztotta meg véleményét az Európai Parlamenti képviselő hírportálunkkal.

– Jó döntés született – összegezte a hírt Simonka György. A megyei választmány alelnöke szerint megérdemelten szavaztak bizalmat Zalai Mihálynak a megyei választmány tagjai. – Büszke vagyok rá, hogy a térségünk vezető politikusai miután helyben bizonyították hozzáértésüket és rátermettségüket, magasabb szinten képviselhetik az embereket. Misi konszenzusteremtő képességét ismerve biztos vagyok benne, hogy jó elnöke lehet a megyének – mondta el a térség országgyűlési képviselője.

Az idei önkormányzati választás leginkább abban tér el a korábbiaktól, hogy immár 5 évre választjuk meg a települések képviselőit és polgármestereit. Idén is listán szavazhatunk a megyei közgyűlés tagjaira, sőt a nemzetiségek önkormányzatainak (helyi, területi, országos) képviselőire is ezen a napon voksolhatnak. Az októberi időpontot a köztársasági elnök tűzi ki, legkésőbb 60 nappal a választás előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.