- hirdetés -

Fiatal, agilis, céltudatos – röviden így jellemezhetjük az utánpótlás labdarúgó egyesület új szakmai vezetőjét. Vérbeli focista, aki tudja mit akar elérni a szakmában.

Jelentős változást jelentett be a napokban Tóth-Kása Sándor elnök az OMTK-ULE 19313 Egyesületnél, hiszen a szakmai vezetői poszton Polyák László helyét július első napjától Boér Gábor veszi át. A fiatal szakembert rövid bemutatkozásra kértük.

– Mit lehet tudni rólad?

– Orosházán születtem 1982-ben. Elvégeztem Békéscsabán a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában a vendéglátóipari szakot, majd a Szegedi Tudományegyetemen szereztem nevelőtanári diplomát 2005-ben. Jelenleg Szegeden dolgozom a Szegedi Paprika Zrt.-ben mint raktárvezető.

– Honnan ered a sporttal való kapcsolatod?

Boér Gábor fiatal és tettre kész szakember (Fotó: Melega Krisztián)
Boér Gábor fiatal és tettre kész szakember (Fotó: Melega Krisztián)

– Családi hagyomány nálunk a sport. Mondhatni „labdával születtem”. Édesapám is focizott, majd edzőként tevékenykedett. Testvérem Zsolt még ma is aktív futballista. Én 1993-ban a nagyszénási serdülőben lettem igazolt labdarúgó, majd egy év múlva a Békéscsabai Előre következett. Békéscsabáról kerültem 2001-ben az Újpest felnőtt csapatába. Máig nagyon büszke vagyok, hogy játszhattam az ország egyik legnépszerűbb klubjában. A külföldi profizmust az izraeli Ashdod csapatánál próbálhattam ki. Ezután még több csapatban játszottam, így következett a Dabas, a REAC, a Soroksár. 2006 tavaszán a szingapúri Home United első osztályú csapatában szerepeltem, majd egy sajnálatos térdsérülés véget vetett profi karrieremnek. A felépülésem után még megfordultam Törtelen, Kondoroson, Ausztriában és végül nevelő együttesemnél, Nagyszénáson vezettem le. Pályafutásom során szerepeltem a korosztályos U – válogatottakban, és kétszer pályára léptem az olimpiai válogatottban is.

– Edzősködés?

– Ahogy befejeztem az aktív labdarúgást, rögtön jelentkeztem az UEFA „B” tanfolyamra, amit 2011-ben elvégeztem. A következő szintet, az UEFA „A” licencét az idei évben szereztem meg, ebben a hónapban tettem sikeres vizsgát. Vallom, hogy egy jó edző folyamatosan képzi magát, és egészen karrierje végéig tanul. Jelenleg az OMTK-ULE U13-as csapatát vezetem. Tudtam, hogy soha nem fogok elszakadni a focitól, és azért tanulok, dolgozom, hogy egyszer sikeres edző váljék belőlem, hiszen számomra a labdarúgás és a családom jelenti a boldogságot.

– Hogyan fogadtad a kinevezést és milyen szakmai koncepció mentén dolgozol?

– Először is szeretném megköszönni a vezetőknek, hogy ilyen fiatalon bizalmat szavaztak nekem. Kihívásnak tartom, célom hogy egyre magasabb szintre jussak a szakmában. Egy nagyon jól működő klub a miénk, ahol mindenki egy nagy családban érezheti magát. Az ULE szakmai koncepciója jó, de szeretném a magam elképzelései szerint formálni. Ennek kidolgozása folyamatban van, amihez maximálisan szeretném felhasználni játékosként szerzett tapasztalataimat, illetve a tanulmányaimat.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.