- hirdetés -

Az utánpótlás labdarúgó egyesületnél lezárták az idei szezont. Személyi változások is történtek a klubnál, új szakmai vezetőt neveztek ki.

A napokban ülésezett az Orosházi MTK-ULE 1913 elnöksége. Az elmúlt esztendő értékelése és a következő évi feladatok számbavétele mellett személyi jellegű döntést is hoztak. A változtatás az utánpótlás szakmai vezetői posztot érintette: Polyák László helyét július első napjától Boér Gábor veszi át.

Tóth-Kása Sándor elnök szezonértékelőjében kiemelte, öt éve kezdték a 2001-ben született gyerekekkel, innen számolják az időt és látják a fejlődést.
– Jelenleg 297 igazolt gyermekünk van, a legifjabbakkal eléri a létszám a 350-et, ami komoly dolog, ha figyelembe vesszük, hogy a kézilabda és küzdősport is komoly bázissal rendelkezik a városban. Szerencsére az eredményesség tekintetében sincs okunk elégedetlenségre. Nagy örömünkre szolgált az elmúlt szezonban, hogy érvényesült az a szabály, mely szerint minden gyermeknek azonos játéklehetőséget kell biztosítani. Ennek ellenére jó eredményeket tudtuk elérni. Boér Gábor korosztálya negyedik lett az U14-es bajnokságban, az Interligában pedig 2. helyen zárt, míg az egy évvel fiatalabbak 4. helyen végeztek. Számos tornáról tértünk haza sikeresen, legutóbb az U9 és U11 korosztály Szentesről hozta el az 1. helyet – értékelt röviden az elnök.

Sok gyerek rúgja a bőrt az ULE színeiben (Fotó: Bruno Silva)
Sok gyerek rúgja a bőrt az ULE színeiben (Fotó: Bruno Silva)

– Mi indokolta a váltást a szakmai vezetői poszton?

– Egy hosszú távú stratégia része, amit közösen hoztunk meg Polyák Lászlóval egyetértésben. Ez a poszt teljes embert igényel, Lacit viszont kellően leköti a saját vállalkozása és az edzősködés a Rákóczinál. Távlati célként már akkor felvetődött, hogy egyszer Boér Gábor fogja átvenni a munkakört, amikor pár éve hozzánk került. Fiatal, dinamikus szakember, hajlandó képezni magát, a napokban végezte el az A licences edzői tanfolyamot, tökéletes személy a posztra, keresve se találnánk nála alkalmasabbat.

– A korosztályos csapatok élén is várhatók személycserék?

– Boér Gabi nagyvonalakban már tájékoztatta elképzeléseiről az elnökséget. Tervei szerint július elsejéig letisztázza a személyi kérdéseket. Jelenleg is tárgyal az edzői karral, korosztályváltásokban gondolkodik. Most leginkább a napközis rendszerű nyári tábor köti le a szakmai stábot és az elnökséget, amely száz gyermek részvételével zajlik. Túl vagyunk az első héten, hétfőtől újabb ciklus indult, sőt a nyár utolsó hónapjában is tartunk egyet, bár a bajnoki főpróbát a debreceni Karnevál Kupa jelenti majd augusztus elején, ahol nyolc korosztállyal képviseljük magunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.