- hirdetés -

Eredményes évet zárt a művészeti iskola, szeptemberben már felújított épület várja a növendékeket.

A művészeti iskola ebben a tanévben 625 növendékkel dolgozott. Az intézmény igazgatója, Kőszegi Németh József értékelte az elmúlt tanévet, beszélt a jelenlegi munkálatokról, és a jövő tanév terveiről is.

Milyen évet zárt a művészeti iskola?

– Sikeres és mozgalmas évet. Kevesebb művészeti versenyt hirdettek, mint a korábbi években, az orosházi növendékek azonban idén is szép eredményeket értek el. A művészeti iskola saját szervezésű rendezvényei is sikeresnek bizonyultak. Színvonalas és eredményes megyei cselló találkozót tudhatunk magunk mögött, a legnépszerűbb a Tavaszi Művészeti Fesztivál volt, amely sokak számára nyújtott élményszerű kikapcsolódást. Új programként, hagyományteremtő szándékkal elindítottuk a Kis Művészek Bálját. Szintén újdonság volt a képzőművészeti kiállítás, amelyen a legjobb diákalkotásokat tártuk a közönség elé a városi képtárban. Szeretnénk, hogy ne csak házon belül értékeljük a tehetségeket, mutassuk meg a város lakosságának is.

A gyermek fúvószenekar az iskola első alkalommal megrendezett jótékonysági bálján (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gyermek fúvószenekar az iskola első alkalommal megrendezett jótékonysági bálján (archív fotó)

A következő tanévben is lesznek újítások?

– A terveket nagyban befolyásolja, hogy az intézmény 60 éves fennállását ünnepeljük 2015 őszén, az ezzel kapcsolatos terveket már idén szeptemberben meg kell alapoznunk. Továbbra is szeretnénk kivenni a részünket a megyei versenyek rendezéséből, de erről majd csak ősszel, a megyei igazgatói értekezleten születik döntés. Természetesen a város életében továbbra is szeretnénk minél többször megjelenni, és még inkább színesíteni kulturális palettáját.

Kőszegi Németh igazgató az Ady utcai épületnél
Kőszegi Németh igazgató az Ady utcai épületnél

A következő tanévtől történik változás a tantestületben?

– Néhány kollégától el kell köszönnünk, akik más területen látnak majd el komoly feladatokat. Keresztesné Deák Andrea Békéscsabán kapott intézményvezetői felkérést, további két kollégánk pedig gyermekáldás előtt áll. Szeretnénk őket nagyon jó művészetoktatókkal pótolni, akik az általuk megkezdett színvonalas munkát folytatják majd. Minden reményünk megvan erre, több tanárral is tárgyalunk már.

Az iskola épületei is jelentős változásokon esnek át.

– Valóban, már tavasztól látható volt kisebb-nagyobb munkavégzés. A zsinagóga épülete már 2006-ban megújult, most az Ady utcai, valamint a Vörösmarty utcai ingatlant renováljuk és korszerűsítjük. Utóbbi épületnél többek között teljes ablak- és burkolatcsere, tetőmegerősítés, valamint fűtéskorszerűsítés is lesz. A városi önkormányzatnak köszönhetően pályázati forrásból tudjuk megvalósítani ezeket a munkálatokat. Tehát 2014 őszén egy megújult iskolában várjuk a szülőket és a diákokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.