- hirdetés -

Az NB II-ből kiesett orosházi fociklubban tavaly év végén három játékos maradt. Azonban a klubvezetés nem adta fel, az NB III-ban kezdte meg a klub újjáépítését. Szezonzárón értékelték az elmúlt bajnokságot.

Az MLSZ átszervezése miatt 2013 nyarán  az NB II-ben 10. helyen végzett Orosháza FC csapatát az NB III-ba sorolták. Három játékos maradt hírmondónak, az alapokról kellett felépíteni az egyesületet. A vezetők, játékosok közös akarata meghozta a várt eredményt, a 8. helyen zárt az OFC az NB III-as bajnokságban.

A szezonértékelőt június 13-án tartották a Mátrai stadionban. Restály György ügyvezető beszédében kitért arra, hogy néhány hét alatt szinte a semmiből kellett új csapatot kialakítani, ami méltóképpen képviseli a várost az NB III-as küzdelmekben.
– Az átszervezés miatt az országban csak három NB III-as csoport maradt, komoly játékerőt képviselő csapatokkal , így például a Videoton és a Honvéd tartalékjaival, a Szegeddel, Soroksárral. A nagy távolságok miatt nem egyszer a Dunántúlra kellett utazni egy-egy mérkőzésre ( Komló, Fehérvár). Az ismert problémák tudatában a célkitűzés, a 6-8.hely megszerzése volt. Ez sikerült, a csapat a 8. helyen zárta a bajnokságot – értékelt az ügyvezető.

Kvasznovszky József edző a szakmai munkát értékelte. Szerinte a jól sikerült őszi szezont követően, új igazolásokkal (Végh Ariel, Szűcs Dániel) nagy reményekkel vágtunk bele a tavaszi folytatásba.

A meccset eldöntő Baranyai még a kispadon Kvasznovszky edző mögött (klikk a képre)
Kvasznovszky József  szerint a csapat hozta az elvárható teljesítményt
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sajnos meghatározó játékosunk, Makra Zsolt hamar kidőlt a sorból, gerincműtéten esett át és a tavaszi mérkőzéseket a lelátóról volt kénytelen végig szurkolni. Két ifjúsági korú játékosunk is hasonló cipőben járt, Albert Lászlóra és Gulyás Jánosra sem számíthattunk. Fülöp Tibor kiesése az utolsó fordulókra komoly problémát jelentett, az ő játékát nem tudtuk pótolni. A szezon végére a színes lapok miatt „elfogytunk”. Több mérkőzésen győzelmi esélyt szalasztottunk el ( Szeged, Baja, Szekszárd). Sok gólt kaptunk pontrúgásból, amire pedig edzéseken felkészültünk – mondta a tréner.

– A két kapust, Bordás Dánielt és Könyves Lászlót mindenképpen kiemelném, mindketten nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Bordás Dani a szezon alatt négy büntetőt hárított. Az örökifjú Szabó Norbert játéka példaértékű a fiatalok előtt. Sokat fejlődött Huszár Gergő és Füredi Szabolcs is. Nem szándékosan hagytam a sor végére, a még ifjúsági korú házi gólkirályunkat, Styecz Milánt, 9 góljával oroszlánrészt vállalt a 8. hely megszerzésében. Elmondhatom, hogy aki a bajnokság végéig a csapatnál maradt, mindenki megfelelt az elvárásoknak – fejezte be értékelését az edző.

Az egy éve alakult baráti kör nevében Gombkötő Sándor méltatta a csapat összetartó erejét, aminek köszönhetően a bajnokság első felében végzett a csapat. Az ünnepség végén a baráti kör a legjobb teljesítményt nyújtott játékosok részére emléktárgyakat ajándékozott, így Kvasznovszky József mellett díjazásban részesült Füredi Szabolcs, Szabó Norbert és Styecz Milán.

A csapat most rövid pihenőre vonul, hogy aztán július 7-én újult erővel kezdhesse meg a felkészülést a 2014/2015. évi bajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.