- hirdetés -

Csütörtök délelőtt adták át Gyopárosfürdőn a legújabb játszóteret. Ezzel tízre emelkedett az uniós előírásoknak megfelelő, modern játszóterek száma Orosházán, egyben lezárult a felújítási program.

2010-ben mindössze három, uniós szabvány szerinti játszótér volt Orosházán, mára a számuk tízre emelkedett. A képviselő-testület indította felújítási program csütörtökön lezárult: délelőtt adták át a Fasor utcán a játszóteret – többet egyelőre nem tervez a város.

– A Gyopárosfürdő melletti területen található játszótér átadásával tíz modern játszótér van Orosházán. A program megvalósítása során fontos szempont volt, hogy a belváros mellett minden településrészen legyen megfelelő játszótér – emelte ki Zalai Mihály alpolgármester. – A beruházás 11 millió forintból készült el, kis alapterületen hét játékelem található, például kötélpiramis, mászóház, körforgó játék, kishajó. A park többi részétől élősövényekkel elválasztott játszótéren padok, hulladéktárolók is vannak, a füvesítést ősszel végzik el.

A református iskolások felavatták a játszóteret, majd úszni mentek (Fotó: Rajki Judit)
A református iskolások felavatták a játszóteret, majd úszni mentek (Fotó: Rajki Judit)

Az átadó abból a szempontból nemzetközire sikeredett, hogy a szalagvágásban egy albán és egy amerikai kislány segédkezett az alpolgármesternek, református iskolások, akik társaikkal gyorsan fel is avatták a játszóteret. Zalai Mihály szerint ez egyben azt is jelképezi, hogy a játszótér minden Gyopárosfürdőre látogató gyerek örömére készült.

Célegyenesben a kalandpark

Kalandpark is épül mindazoknak, akik Gyopárosfürdőre látogatnak és szórakoztató, sportos kikapcsolódást keresnek. Az Alföld Gyöngye Hotel közelében városi forrásból készülő park különböző nehézségű pályákon 32 akadály leküzdését kínálja fel, amint elkészül. Akad olyan feladat, amit 8 méteres magasságban oldhatnak majd meg a kalandvágyók, lesz függőhíd és egy mászófa is: 15 méteres magasságot hódíthatnak meg vele az ügyesebbek.

A Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. üzemelteti a kalandparkot, amely kicsik és nagyok számára is élményeket ígér. A kiépítés jó ütemben halad, a pályák kétharmada elkészült, a védőfelszerelések már megérkeztek. A műszaki átadás jövő hét vége felé várható, a minősítő szervezettől függően. Szólunk, amint tesztelhetitek a kalandparkot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.