- hirdetés -

Tavaly nem történt tűzeset betakarítás idején, a cél, hogy idén se legyen baj. Mintegy hetven traktort, kombájnt, munkagépet ellenőriznek.

Hétfő délelőtt megkezdődött az Orosháza és Térsége Gazdakör által szervezett gépszemle-sorozat. Elsőként Orosháza és Gádoros között, Forgácsrészen gyűltek össze a mezőgazdasági termelők. Amellett, hogy tűzvédelmi oktatáson vettek részt, gépeiket is ellenőrizték. Csongrádi Pál tűzvédelmi tanácsadó segítségével nézték át, hogy a traktorok, kombájnok, erő- és munkagépek megfelelnek-e a legfontosabb tűzbiztonsági szabályoknak, a szemlén az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselői is részt vettek. Az első tapasztalatok kedvezőek.

Mintegy hetven járművet ellenőriznek a szakemberek a következő napokban (Fotó: Vági Kata)
Mintegy hetven járművet ellenőriznek a szakemberek a következő napokban (Fotó: Vági Kata)

– Az idén korábban kezdtük a szemléket, mert a földeken is hamarabb indul az aratás. Előreláthatólag a hónap közepén le kell aratni az őszi árpát, majd a repcét. Három időpontban három helyszínre hívtuk a térség gazdálkodóit, hogy felmérjük, megfelelő állapotban vannak-e gépeik műszaki és tűzvédelmi szempontból egyaránt – mondta el az OrosCafénak Horváth József gazdaköri elnök.

A gazdaköri gépszemle mintegy hetven mezőgazdasági járművet érint. A szervezők reményei szerint az alapos felkészülés és ellenőrzés is segítheti, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz tűzeset az aratási időszakban, mely óriási igénybevételt jelent embernek és gépnek egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.