- hirdetés -

Kerek évfordulót ünnepelt május 31-én a Rotary Club Orosháza: 10 éve alakult meg a szervezet városunkban. Benkő Mihály átvette az elnöki tisztséget a leköszönő Lászik Gábortól, és két új taggal is bővült a helyi Rotary.

Évfordulós ünnepséggel, úgynevezett charterrel emlékeztek az orosházi rotarysták arra, hogy 10 évvel ezelőtt alakult meg a Rotary Club helyi szervezete, idáig egyedüliként Békés megyében. Ennek alkalmából a klub országos vezetőségének tagjai és a környező klubok vezetői is a városba látogattak.

Benkő Mihály az új elnök
Benkő Mihály az új elnök

Csongrádi Pál, a Rotary Club Orosháza háznagya az elmúlt tíz évet összegezve úgy fogalmazott, hiánypótló előadássorozatokat igyekeztek létrehozni helyben, ilyen például a már hagyománnyá vált a „Hiszem, ha látom” baleseti szimuláció, emellett gyűjtésekkel, jótékonysági eseményekkel igyekeztek segíteni ott, ahol csak tudtak. A 2013-2014-es Rotary év tevékenységét Lászik Gábor, a helyi szervezet leköszönő elnöke összegezte.

– Megrendeztük a III. Rotary gyermektábort a Rotary bál bevételéből, tavaly nyáron Orosháza új főterét „Tapintható láthatatlan” plasztikával gyarapítottuk, ez volt az eddigi legnagyobb projektünk – számolt be az elnök. Részt vettek még a Civilek Éjszakáján, támogatták a Vadvirág Esély Klubot. Az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen ebben az évben is megrendezték a baleseti szimulációt, közreműködtek még a Mikulás-futáson, az adventi ünnepségeken, és segítettek Hack János látássérült lakhatásának biztosításában is. – Segítettük az elsősök lisztérzékenység szűrését, a klub két tagja pedig a 2014-es District Konferencián elismerésben részesült – vázolta Lászik Gábor.

A Roraty sűrű évéről írt cikkeinket ide klikkelve találod.

Elégedett az orosházi szervezettel dr. Sólyom Bódog, a Rotary Club Magyarország országos kormányzója is. – A kitűzött célt, a tagtoborzást maradéktalanul teljesítették. Ebben az évben 7 új taggal gyarapodott az itteni szervezet. Ez nem mindegyik magyarországi klubról mondható el, ezért köszönet az orosházi rotarystáknak – fogalmazott a kormányzó.

Dr. Sólyom Bódog (b) jelenlétében lépett be a klubba Török Sándor és Lengyel György (Fotók: Rajki Judit)
Dr. Sólyom Bódog (b) jelenlétében lépett be a klubba Török Sándor és Lengyel György (Fotók: Rajki Judit)

Az ünnepség alkalmával két új tagot is avattak az orosházi szervezetben, Török Sándor és Lengyel György vehette át a Rotary jelvényt. Sápi Lajos, a Guardian európai elnöke, illetve dr. Ungvári Zsigmond gyermekorvos kapott Rotary Club Orosháza tiszteletbeli tagságot. Majd Mák Imre, a Guardian Orosháza Kft. minőségirányítási vezetője és Polyák János vállalkozó vehetett át Paul Harris-díjat. A Rotary International alapítójáról elnevezett díjjal a kiemelkedő munkát végző rotarystákat ismerik el, de ez egyben egy klub működésének értékmérője is.

Záróaktusként Lászik Gábor leköszönő elnök átadta az elnöki láncot Benkő Mihálynak, a klub következő vezetőjének, aki elmondta, a lokálpatriotizmust szem előtt tartva viszik tovább azokat a programokat, melyeket eddig is sikeresen bonyolítottak le.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.