- hirdetés -

Kiegyenlített első félidő után az akadémisták a második játékrészben megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

A szép búcsú volt a tétje a kispestiek vasárnapi orosházi fellépésének, ugyanis a fővárosiak a harmadik, a házigazdák pedig a nyolcadik helyre „betonozták be” magukat az NB III-as labdarúgó-bajnokságban.

Orosháza FC – Bp. Honvéd-MFA 0–2 (0–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 200 néző

Vezette: Atyánszki (Sebestyén, Bornemissza).

Orosháza: Bordás (Könyves, 73.) – Szűcs (Baranyai, 73., Csák, 85.), Tóth I., Szabó N., Medvegy – Füredi, Ferenczi, Márki, Végh – Styecz, Juhász
Edző: Kvasznovszky József.

Bp. Honvéd-MFA: Vereckei – Erdős (Csemer, 46.), Bobál D., Bora – Halmaghe, Gazdag – Lőrinczy (Fehér, 83.), Feketics, Tóth B. – Prosser, Koszta (Daru, 46.)
Edző: Somogyi Krisztián.

A kispestiek nem bízták a véletlenre a dolgot, a szombaton Debrecenben NB I-es gólt szerző Lőrinczy Attilát is csatasorba állították a mai mérkőzésen.

Küzdelmes helyzetek nélküli mezőnyjáték folyt majd félórán keresztül. A 27. percben Végh alig fölé suhanó bombája jelentette az első eseményt, majd hat perccel később Füredi lövését tenyerelte szögletre Vereckei. A játékrész hajrájában vitatható szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, 25 méterre Bordás kapujától. A letett labdát Koszta előbb a sorfalba vágta, majd a visszapattanót szép mozdulattal a jobb felsőbe varrta, 0–1.

Fotók: Rajki Judit
A sárga mezes orosháziak nem bírtak a kispestiekkel (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az 51. percben egy kapu előtti kavarodás után Juhász egyenlíthetett volna, de 5 m-ről fölé fejelt. A másik oldalon Prosser pontosabb volt. A 61. percben Feketics mélységi passzával lépett ki a védők vonalából, és gurított a hosszú sarokba, 0–2.

A kispestiek gyors, sokmozgásos, egyérintős játéka a folytatásban sem ízlett csapatunknak, végül megérdemelt kispesti siker született.

Kvasznovszky József: – Rendkívül nehéz és viszontagságos év van mögöttünk, amely a túlélésünket jelentette. Szerettünk volna szépen búcsúzni a közönségünktől, sajnos ez nem sikerült, mert jobb volt az ellenfél. Köszönöm minden játékosnak az odaadó hozzáállását!

Somogyi Krisztián: – Több játékosunknak ez a mérkőzés volt az NB III-as bemutatkozása, úgy tűnik, hogy méltó utódjai lesznek a második csapat alapembereinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.