- hirdetés -

Nagyházi Márk, a művészeti iskola szaxofonos növendéke fantasztikus hangulatot teremtett a Művészetek Házában, várakozáson felüli volt az érdeklődés, plusz székekre volt szükség. 

Nagyházi Márk immár hat éve zenél Csernai Lajos szárnyai alatt. Tanár és növendék úgy érezte, elérkezett az idő, hogy a fiatal tehetség önálló esten mutassa meg hangszeres tudását. A pénteki koncert előtt a gimnazista fúvós megosztotta velünk, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a művészeti iskola lehetőséget biztosított számára, hogy koncertet adjon. Ugyanakkor mérhetetlenül izgul, hiszen a közönség most elsősorban őrá kíváncsi. A nézőtéren több mint hetvenen foglaltak helyet, Márk családja, osztálytársai és barátai is jelen voltak, ha szabad így fogalmaznom: nem a klasszikusan komolyzenei koncertre járó generációnak is felkeltette az érdeklődését.

Az est főszereplője betartotta plakáton tett ígéretét, és valóban a zenei világ színes kavalkádját tárta elénk. Műfajában és hangulatában is igen változatos darabokat adott elő, hallhattunk Vivaldit, rajzfilmzenét, de napjaink egyik legnépszerűbb énekese, Pharrell Williams toplistás Happy című dalát is, amelyet nővérével közösen adott elő. A koncerten meghívott vendégek is színpadra álltak, a szaxofon és az ének mellett, a gitár, zongora, fuvola és klarinét hangja még inkább fokozta a zenei változatosságot.

Az egy órás koncert pillanatok alatt a végéhez ért, az előadás egész idő alatt fenntartotta a nézői figyelmet és az érdeklődést. Nagyházi Márk és vendégei egy igazán kellemes péntek esti kikapcsolódást nyújtottak a hallgatóságnak.

Az est vendégfellépői és közreműködői: Csernai Lajos (tanár), Nagyházi Renáta, Zsura Edit, Madarász Dóra, Madarász Noémi, Bacsur Fanni, Béres Bence, Lestyán Mihályné.

A koncertből részleteket láthattok a városi televízió Kommentár nélkül című adásában kedden 19 órától. Itt is nézhetitek, és megtaláljátok az ismétlések időpontját is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.