- hirdetés -

A Vörösmarty és az Ady utcai épületnél is dolgoznak már, az önkormányzati intézményfelújítási programban 31 főt foglalkoztatnak.

A Start munkaprogram keretében pályázott az önkormányzat a művészeti iskola épületeinek felújítására. Május elsején indult a fejlesztés, szeptember 30-áig 31 fő foglalkoztatására kaptak forrást.
– Összesen 17 millió forintot nyertünk a belügyminisztérium pályázatán, ezt 11 milliós önrésszel egészítettük ki, így 28 milliós beruházás jöhet létre az oktatási intézménynél. 31 főt foglalkoztatunk napi 8 órában 5 hónapon keresztül – mondta el Zalai Mihály alpolgármester.

Az iskolaigazgató mutatja az Ady utcai épületnél zajló rekonstrukciót (Fotó: Rajki Judit)
Az iskolaigazgató mutatja az Ady utcai épületnél zajló rekonstrukciót (Fotó: Rajki Judit)

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola mintegy hatszáz diákja a beruházásnak köszönhetően ősztől megújult, modernebb környezetben folytathatja tanulmányait.
– Az Ady utcai épületnél a külső rekonstrukció mellett belső festés, javítás történik, az udvart is parkosítják. A Vörösmarty utcai épületünk tekintetében a legnagyobb munka a fűtéskorszerűsítés, emellett a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet megerősítése, festés, burkolatjavítások valósulnak meg – emelte ki Kőszegi-Németh József iskolaigazgató, aki úgy tudja, több mint negyven éve nem volt felújítás a két épületnél.

Az újonnan induló Start munkaprogramban Orosházán 158 ember jut munkához, az épületfelújítások mellett burgonya- és hagymatermelés, faültetés is a programelemek között találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.