- hirdetés -

Napenergiát is felhasználnak a Székács evangélikus iskola zöldberuházásához. Uniós forrásból mintegy 150 millió forintot fordít az intézmény energetikai korszerűsítésre még idén, amivel hosszútávon jelentős összegeket takaríthat meg.

Az intézmény fűtési rendszerének korszerűsítése keretében a 45 éves, rendkívül energiapazarló gázkazánok helyett négy modern gázkazánt építenek be, és cserélik a radiátorokat is. A régi épületrészen részleges nyílászáró-cserét hajtanak végre, mintegy 240 m2-es felületen. Az iskolaépület keleti oldalán lévő magastetőre és a tornacsarnok lapostetőjére foto-voltaikus villamosművet telepítenek, amivel a későbbiekben az áramellátást biztosítják.

A kivitelezés május 7-én kezdődött el. Az iskolai szünetig a gépészeti bontásokra, valamint a nyílászáró-csere előkészítésére kerül sor úgy, hogy az a pedagógiai munkát ne zavarja.

A projekt megvalósítását követően az intézményben tanuló diákok, illetve pedagógusok már a mai kor követelményeinek megfelelő, modern környezetben folytathatják munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.