- hirdetés -

Hangszeresek, énekesek, táncosok, tanárok és diákok együtt „bohóckodtak” a színpadon a művészeti iskola Zene-tánc-humor néven rendezett gálaestjén.

A könnyed hangvételű gálaest már évek óta hagyománya a művészeti iskolának, tanárok és diákok közösen szórakoznak, és szórakoztatnak. Ezen a jó szokásukon szerencsére nem változtattak, így május 10-én ismét vidámság töltötte meg a művelődési központ színháztermét. A rendezvény arra is alkalmat ad, hogy a növendékek megmutathassák: a komolyzene mellett a könnyedebb műfajokban is otthonosan mozognak.

Az est a Kardosné Bánhidi Éva vezette Kicsinyek kórusának vidám dalaival indult. Mindenki arcára mosolyt csalt a Van másik! zenebohóc jelenet, csakúgy, mint a Tücsök Zenekar (Csernainé Erőss Ella tanítványai) és Kovács Szabolcs énekes maszkabálja. Meg kell említeni a Kovács Beáta vezette fuvola együttest, akik a tőlük megszokott kiváló színvonalat most is hozták. A Tücsök Zenekar, a (F)Apácák Énekstúdió és a Kisharang Néptáncegyüttes egy népdalcsokrot adott elő, és megénekeltették a közönséget is. A zongora ugyan magányos hangszer, Szénási Anikó és Pintér-Tóth Judit növendékei azonban mégis hárman játszották egyszerre ugyanazon a hangszeren a Dr. Bubót.

Hattyúk tava, kicsit másként - az est egyik legzajosabb sikere volt a táncos fiúk produkciója (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Hattyúk tava, kicsit másként – az est egyik legzajosabb sikere volt a táncos fiúk produkciója (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Csernai Lajos fuvolistáitól egy Jancsi és Juliska paródiát hallhatott a közönség, egy kicsit másként, korunkra átültetve. Előadásuk vidám tréfának tűnt, de közben két nagyon jó zenész muzsikált a színpadon. Nagy sikert aratott Kőszegi Németh József, Csernainé Erőss Ella és Lestyán Mihályné Cigányprímása is.

Táncban sem volt hiány az est folyamán, Gulyás Miklós csoportjai latin táncok helyett most hip-hopot adtak elő, majd prózában viccelődtek. Keresztesné Deák Andrea moderntáncosai jelmezekbe bújtak, színes táncaikkal a Flinstone családtól kezdve a rocksztárokon át egészen a „nyugger buliig” igen sok világba kalauzolták a nézőket. Kriczki Zita növendékei salsáztak, és tanárukat is megtáncoltatták. A koronát az estre a társastáncos fiúk tették fel: zárásként saját Hattyúk tava balett koreográfiájukat adták elő, harisnyában és tütüben – fergeteges sikert aratva.

A gáláról készült összeállításunkat május 13-án, a keddi híradó után Kommentár nélkül című műsorunkban láthatjátok az Orosházi Városi Televízióban, vagy ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.