- hirdetés -

Dél-Békés meghatározó szerepet kapott az új Fidesz-frakcióban. Simonka Györgyöt, az orosházi központú választókerület elnökét frakcióvezető-helyettesnek választották a most kezdődött parlamenti ciklusra.

Május 6-án ünnepélyes keretek között tettek esküt az áprilisban megválasztott képviselők, ezzel megalakult az új Országgyűlés. Az új ciklusban a kétharmados többséget szerzett, kormánypárti frakciót változatlanul Rogán Antal vezeti, a helyettesek személyében azonban jelentős változás történt, például, hogy hosszú idő után Békés megyei képviselő is bekerült a vezetésbe. Korábban Békés megyei fideszes képviselő 1998-2002 között töltött be hasonló tisztséget Domokos László személyében.

Rogán Antal és Simonka György a parlamentben
Rogán Antal és Simonka György a parlamentben

– Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a frakcióvezetőnk javasolt erre a posztra, s a képviselőtársaim egyetértettek a felterjesztéssel. Úgy vélem, ez minden dél-békési ember elismerése, hiszen a Fideszen belül is látják, hogy az itt élők nem hajlandók tétlenül nézni ahogy elsorvad a térség, akarnak és tesznek is azért, hogy a kormány törekvéseivel összhangban a magyar vidék, ezen belül Dél-Békés új erőre kapjon. Azonban azt is tudom, hogy csak annyi kötelezettséget vállalhatok Budapesten, ami még nem megy az itteni munka rovására, hiszen azt vállaltam, hogy a helyi ügyeket intézem helyben és a döntéshozók szintjén is – tájékoztatott Simonka György a kinevezését követően.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.