- hirdetés -

Az országos keretösszeg közel 10%-át, összesen 1,246 milliárd forint hoztak a vállalkozók Békés megyébe. Orosházáról öt vállalkozó volt sikeres a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

Kiemelkedően jól teljesített Békés megye a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán, amelynek keretében munkahelyteremtő beruházásokhoz kormányzati forrásokat lehet lehívni. Idén 101 pályázó összesen 1,246 milliárd forint támogatásban részesül, közülük az orosházi járásból 7, Orosházáról 5 vállalkozó volt sikeres.

Április 4-én a megyei kormányhivatalban vehették át az értesítést Erdős Norbert kormánymegbízottól, aki kiemelte: az országos keretösszeg közel 10%-át hozták a vállalkozók Békés megyébe, ezzel a 2. helyen szerepelünk a megyék versenyében.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Jantyik Tibor, a Pannon Fine Food igazgatója (j) átvette az értesítő levelet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kiírásra 13 érvényes pályázat érkezett az orosházi járási munkaügyi kirendeltséghez tartozó területen. A nyertesek között a legnagyobb foglalkoztatotti létszámot (109) a Pannon Fine Food Kft. jegyzi, amely, mint azt megírtuk, hízott liba- és kacsa vágást, feldolgozást és csomagolást végez majd az újrainduló egykori Barneválban.

Orosházán a Landscape-Tech Kft. növénykereskedésébe fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezést vásárol, 3 új dolgozót vesznek fel. A Leone Sport 2004 Kft. a Diófa csárdában újítja meg a gépparkot, szintén 3 főt alkalmaznak, akiket 2 évig foglalkoztatnak a korábbi dolgozói létszám megtartása mellett – ahogy a pályázati kiírás megköveteli.

További nyertesek az orosházi járásban: Komlós Kenyér Kft. (Tótkomlós), Nóbik Krisztián egyéni vállalkozó (Orosháza), Mellis Gastro Kft. (Orosháza), Farkas Farm Kft. (Békéssámson).

Az említett hét vállalkozás 128 új munkahely létrejöttét valósítja meg, és további 77 megtartását vállalja a következő két évben. A beruházásokhoz minimum 25%-os önrész is szükséges a támogatás mellé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.