- hirdetés -

Kampányzáró sajtótájékoztatóval készült Füvesi Sándor, az MSZP orosházi önkormányzati képviselője szerdán, akinek célkeresztjébe Simonka György került. A Fideszes képviselő persze válaszolt.

Ülésezett a Békés megyei 4-es számú választókerület választási bizottsága szerdán, melynek egyik napirendi pontja Simonka György fideszes országgyűlési képviselő-jelölt kifogásemelése volt. A panasz szerint a Kormányváltó Összefogás (MSZP, Együtt PM, Demokratikus Koalíció, Magyar Liberálisok Pártja) két, a választókerületben terjesztett szórólapja valótlanságokat állított Simonka Györgyről, így próbálva befolyásolni a választások kimenetelét. Ezért a fideszes képviselő-jelölt arra kérte a választási bizottságot, tegyenek feljelentést a rendőrségen. Amint az Füvesi Sándor beszámolójából kiderült, a kifogást visszautasították.

Azonban nem ezért hívott össze sajtótájékoztatót az MSZP-s képviselő, az eredeti téma szerint Orosházán is kormányváltásra van szükség. Ennek kapcsán Füvesi úgy fogalmazott, sok olyan döntés született az elmúlt négy évben Orosházán, amivel a szocialista frakció nem értett egyet, több indítványukat is elutasította az orosházi képviselő-testület (Füvesi külön kiemelte a szociális tűzifaalap létrehozásának, a rászorultak étkeztetésének és a HPV oltás támogatásának kezdeményezését).
– Ezek a javaslatok nem lettek volna hatással a költségvetésre, hisz a forrásokat is megjelöltük, ezek az intézkedések pedig megkönnyítették volna a városlakók mindennapjait – fogalmazott a képviselő. – Az elutasító döntések nem születhettek volna meg Simonka György fideszes választókerületi elnök jóváhagyása nélkül. Ezt a vonalat kívánja folytatni a következő négy évben is, ha megválasztják a Dél-békésiek országgyűlési képviselőnek? – tette fel végül a kérdést Füvesi Sándor.

Simonka: elnézést kérek az MSZP helyett

A sajtótájékoztató után érintettség okán megkerestük Simonka György Fideszes országgyűlési képviselő-jelöltet, aki elmondta, hogy fellebbezett a választási bizottság döntése ellen, mert bizonyítékokkal tudják cáfolni az MSZP megtévesztő állításait.
– Elnézést kérek az MSZP helyett, amiért ilyen mocskos eszközökhöz nyúltak nem kímélve a családomat sem. Csalódtam Varga Zoltánban, ezt nem hittem volna róla. Ez a stílus nem méltó egy politikushoz. Kérek minden jó érzésű orosházi választót, ne higgyenek a hazugságoknak. Orosházának inkább lendületre van szüksége. Én ezt képviselem – fogalmazott.

Az Orosházát érintő felvetésekre reagálva elmondta, hogy éppen most hozta meg az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt Bizonyossági levelet Orosháza 3,8 milliárd forintos adósságának átvállalásáról.
– Ezzel sikerült helyreállítani azokat a károkat, melyeket éppen Varga Zoltán okozott, azzal, hogy önkormányzati miniszterként 500 millió forintot vont el Orosházától évente. Ezt a 3,8 milliárd forintot Dancsó Józseffel közösen lobbiztuk ki, és ennek köszönhető, hogy nem kell kommunális adót fizetni Orosházán. Minderről az Oroscafé is beszámolt. Ahogyan arról is, hogy közbenjárásommal legutóbb 650 millió forintot sikerült szerezni a városi kórháznak. Én ezt a munkát szeretném folytatni, ehhez kérem a az emberek támogatását – zárta válaszát Simonka György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.