- hirdetés -

Almák, kerékpárok, és atomstop: széles volt a merítés az LMP orosházi sajtótájékoztatóján.  Szél Bernadett, a párt társelnöke, és Nagy Gábor, helyi képviselőjelölt beszéltek főként a vidékfejlesztésről.

Talán nem lepte meg túlságosan a járókelőket, hogy almákat láttak csütörtök délelőtt az orosházi piactéren. Ezúttal azonban nem a bevásárlókosarakban lapultak a gyümölcsök, hanem a Lehet Más a Politika (LMP) aktivistáinak kezében, akik így szólították meg az arra sétálókat.

– A zöld alma jelképes: ezzel kívánjuk kifejezni, hogy olyan országot szeretnénk, ahol helyi földben terem meg a zöldség, a gyümölcs, a helyi termelőknek adnánk esélyt. Azt akarjuk elérni, hogy ne külföldit, hanem hazai termékeket vásároljanak a magyarok – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki országjáró körútja alkalmával Orosházára is ellátogatott. A politikus szerint a családi gazdaságokban van a jövő, nagyjából 200 ezer embernek adnának munkát ebben a formában.

Kerékpáros várost Orosházából

Az LMP választókerületi országgyűlési képviselő-jelöltje, Nagy Gábor szintén a helyi gazdálkodókat támogatná, például adócsökkentéssel. Fontosnak tartja emellett az infrastrukturális fejlesztést is.
– A környezet óvása fontos szerepet játszik a programunkban, ezért célunk például, hogy kerékpáros város váljon Orosházából és Mezőkovácsházából. Élhetőbb vidéket hoznánk létre, ahonnan nem mennek el a diákok – mondta el a képviselőjelölt.

Szél Bernadett szerint egyébként az LMP folyamatosan erősödik, úgy véli, a párt az előző választásokhoz hasonlóan ismét bejut az országgyűlésbe, és biztosan megszerzik a 7 százalék körüli támogatottságot. Amint fogalmazott: nagy szükség van a Lehet Más a Politikára, a kartellpártok ugyanis nem tudnak választ adni a 21. századi problémákra. A politikus azt is kiemelte: a mezőgazdaság élénkítése mellett sarkalatos pontja a programjuknak a korrupció visszaszorítása és a válságálló munkahelyek teremtése.

A párt délelőtti kitelepülésén egyébként aláírásokat is gyűjtöttek, az LMP ugyanis népszavazást kezdeményezne a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban. Mint elhangzott, a Fidesz az emberek háta mögött kötött szerződést, szerintük ez „mutyigyanús”.

Választás 2014 – ide kattintva mindent megtudsz róla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.