- hirdetés -

Az egyházi iskolák is a költségek megtakarítását szeretnék elérni energetikai korszerűsítési terveikkel.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 55,4 millió forintos, a Székács Evangélikus Iskola pedig 149 millió 617 ezer forint értékű fejlesztést tervez. A megvalósításhoz a térség képviseletét ellátó Simonka György kormánypárti választókerületi elnöktől kértek segítséget.

– Múlt héten három önkormányzati tulajdonú ingatlan esetében tudtunk elérni pozitív döntést az energetikai korszerűsítéshez, illetve a megújuló energiára való áttéréshez. Ez beruházási forrásként több mint 80 millió forintot, a fenntartási költségből pedig éves szinten mintegy 5 millió forint megtakarítást jelent a városnak – emlékeztet Simonka György országgyűlési képviselő.

Együttműködéssel dolgoznak az egyházi pályázatokért (Fotó: Rajki Judit)
Együttműködéssel dolgoznak az egyházi pályázatokért (Fotó: Rajki Judit)

– Ezen a héten újra a minisztériumokat jártuk a két egyházi iskola terveivel. Úgy gondolom, az érveink megalapozottak, a tervek jól elő vannak készítve. Mindkét oktatási intézményben szintén a megújuló energia adta lehetőségeket szeretnék kihasználni, a református iskolában egy 50 milliós beruházással, a Székácsban pedig ennek a háromszorosával, 150 milliós fejlesztéssel terveznek. Arra törekszünk, hogy a beruházások teljes, 100 százalékos összegét támogatásból tudjuk fedezni – mondta el az országgyűlési képviselő, amikor csütörtökön ismét felkereste az igazgatókat.

A képviselő tájékoztatása szerint az orosházi egyházi iskolák pályázatai kedvező fogadtatásban részesültek a fővárosi döntéshozóknál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.