- hirdetés -

Zenészek, akik a buli kedvéért összeálltak, hogy tolják a rock ‘n rollt. Új formáció mutatkozott be Orosházán néhány hete, a Bagaméri Projekt. Hogy lesz-e folytatás azt még nem tudni, de a kezdet biztató.

Február közepén elkezdődött az Orosházi Rock Klub 2014-es évada, és azóta jó néhány kiváló zenekar adott koncertet az Ady Endre utcai klubban, az egykori Ifiházban. Az első estén, még február 14-én egy új formáció mutatkozott be az élőzene kedvelőinek: a Bagaméri Projekt. Az ötletgazda és egyben névadó a First zenekar és az Örökség zenekar szólógitárosa, Bagaméri András volt, aki régóta tervezte már ezt a formációt, de valami mindig közbejött.

A zenekarban Asztalos Andor dobol, Jóbi Gergő gitározik és énekel, Rostás Lajos basszusgitározik, valamint Szegedről érkezett vendégzenészként Horváth Zoltán gitáros. És természetesen a névadó, Bagaméri András gitározik, konferál és némi vokált is tol néha a mikrofonba.

– Egyáltalán, honnan jött az ötlet, hogy még egy zenekart alapíts az eddigiek mellett?

– A terv az volt, hogy egy olyan bandát hozzak össze, amiben a résztvevők így, ebben a formában még sohasem játszottak együtt – mondta kezdésként András.

A három gitáros: Jóbi Gergő, Horváth Zoltán és Bagaméri András (Fotó: Für Henrik)
A három gitáros: Jóbi Gergő, Horváth Zoltán és Bagaméri András (Fotó: Für Henrik)

– Megvolt az első fellépés, zenészekkel beszélgetve kiderült, hogy a reakció is pozitív. Adódik a kérdés, mik a további tervek?

– Erre a bulira is két próbát hoztunk össze, ami jó hangulatban telt és igazi örömzenélés folyt. Természetesen felmerült a folytatás lehetősége, mert mindannyian éreztük, hogy ebben van valami plusz, és nem utolsó sorban hiánypótló is. Mivel mindannyian zenélünk – ráadásul több formációban is – ezért nem olyan könnyű összeegyeztetni a próbákat, de jó lenne ha máskor is összejönnénk zenélgetni.

– Jönnek a saját számok, vagy maradnak a klasszikus és bevált feldolgozások?

– Jó lenne saját számokat írni, de azért ott még nem tartunk. De újabb dalok betanulásában és a zenekar bővítésében már gondolkodunk. A rock klubos koncertet úgy nyomtuk le, hogy Gergő énekelt én meg néhol besegítettem. De mi gitárosok vagyunk, így elsősorban egy énekes, egy valódi frontember kellene a zenekarnak.  Persze nem egyszerű jó énekest találni, de ha előkerülne egy ilyen ember, akkor szerintem tudnánk nagyobb távlatokban is gondolkodni.

– A repertoár stílusa változó, de többnyire a blues és a rock klasszikusait vettétek elő, olyan neves előadóktól, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, J. J. Cale és a magyarok közül Radics Béla. Marad ez a vonal?

– A műfajon nem szeretnének változtatni: a régebbi korok blues és rock muzsikái élveznének előnyt, Hendrixet és Eric Claptont még mindenképpen jó lenne hozzátenni az eddigiekhez. Bár ha többször össze tudtunk volna jönni próbálni, már erre a koncertre is betanultunk volna többet, no de majd legközelebb – zárta mondandóját András.

Hogy mikor lesz a következő Bagaméri Projekt koncert? Azt még nem tudják, de ígérik, időben jelzik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.