- hirdetés -

Varga Zoltán, az ellenzéki Kormányváltó Szövetség jelöltjének meghívására Orosháza érkezett Bajnai Gordon és Jávor Benedek. A Fidesz ezt kihasználva demonstrált és kérdezett.

Forgalmas volt a csütörtök délután Orosháza belvárosában, politikai szempontból mindenképp. A Fidesz helyi szervezete transzparansekkel készült Bajnai Gordon látogatására, Zalai Mihály pedig kérdésekkel. A fideszes politikus a Simon Gábor-botrányt, azt a bizonyos 240 milliót kérte számon az ellenzéki párton, a volt önkormányzati miniszternek pedig a Bajnai-kabinet alatt hozott döntéseit rótta fel.

– Bajnai Gordon nyilatkozzon végre őszintén arról, hogy 37 napja miért hallgatnak a Simon Gábor által kezelt 240 millió forintról. Milyen esetleges bűncselekmény az, amit ezzel el akarnak fedni és a valóságot el akarják ferdíteni? Varga Zoltántól is választ várunk arra, hogy minisztersége alatt miért vont el 500 millió forintot Orosházától? – fogalmazott Zalai Mihály.

Fél órával később az ellenzéki hívek vették át a terepet. Bajnai Gordon is részt vett az ellenzéki szövetség csütörtöki kampányprogramján, a belvárosban személyesen találkoztak a választópolgárokkal, és az ötpárti koalíció elképzeléseit ismertető szóróanyagokkal készültek. Az ezt követő sajtótájékoztatón országos témákat boncolgatva Bajnai bírálta többek között az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját.
– Amikor átadtam a kormányzást 20 ezer milliárd forint volt az államadósság, most 23 ezer milliárd – mondta Bajnai Gordon. – De ezen felül további 3 ezer milliárdot égetett el az Orbán-kormány a jövőbeni nyugdíjakból a magán-nyugdíjpénztárakban, és most itt a harmadik 3 ezer milliárd, Paks bővítése kapcsán – fogalmazott. Kérdésre elmondta, ő is kíváncsi arra, honnan van Simon Gábornak ennyi pénze, de hozzátette, arra is kíváncsi lenne, hogy Mészáros Lőrinc Felcsúti polgármester miből lett ilyen gazdag.

Varga Zoltán, megyénk 4-es számú választókerületének az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP képviselő-jelöltje a mezőgazdaság területén lát lehetőséget abban, hogy munkahelyteremtéssel jobb helyzetbe hozza az amúgy kiemelten hátrányos helyzetű térséget.
– A mezőgazdasági feldolgozás visszaállítása és fejlesztése a megoldás, de ez nem tud megvalósulni egy olyan bizalmi tőke nélkül, amiben most Magyarország hiányt szenved. Hiányzik az a kapcsolat, ami ezeket a termékeket megfelelő áron célba juttatná – hangsúlyozta Varga Zoltán. A fideszes kérdésre kitérve cáfolt, kiemelve, önkormányzati minisztersége idején új finanszírozási rendszert alakítottak ki, álláspontja szerint kárt nem ők, hanem az Orbán-kormány okozott az önkormányzati szférában.

A sajtótájékoztatón maradva az országos aktuálpolitikánál, Jávor Benedek a Fidesz-kabinet energia és orosz politikáját kritizálta, Bod Tamás, a pártszövetség gyulai jelöltje pedig a források kiegyenlítettebb elosztását szorgalmazta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.