- hirdetés -

Elsőként a Best-Dance Companyt mutatjuk be most induló új sorozatunkban. A csapat hip-hopot, azon belül a new-style irányvonalat képviseli. 

Az Orosházán működő tánccsoportokat mutatjuk be most induló Tánclépések című sorozatunkban. Hetente megjelenő írásainkban minden helyi tánccsapat beszámolhat tevékenységéről.

Városunkban 2003 óta működik a Best-Dance Company, jelenleg közhasznú táncegyesület formában. Vezetőjük és tanáruk Györkös Írisz, aki végzett táncoktató, egyetemi hallgató. A csapat hip-hopot, azon belül a new-style irányvonalat képviseli. Írisz elmondása szerint ez a mozgásforma az egyéniségnek is teret ad, több táncstílust vegyít.

Nemzetközi és hazai versenyeken is kiemelkedően szerepeltek a Best Dance tagjai
Nemzetközi és hazai versenyeken is kiemelkedően szerepeltek a Best Dance tagjai

Jelenleg 40 fővel 3 korcsoportban működik az egyesület, a próbákat az Oros-Koko Sportban tartják. Oktatójuknak az órák jó hangulata mellett célja, hogy felkészítse a táncosokat a színvonalas versenyekre. A gyerekek és a felnőttek mozgáskultúráját igyekszik fejleszteni, lehetőséget adva az egyéniségek kibontakozására.

A Best-Dance táncosai tavaly kiemelkedő eredményeket értek el, például októberben a koppenhágai IDO hip-hop világbajnokságon, azt megelőzően pedig a belgiumi streetdance nemzetközi versenyről első és második helyezéssel tértek haza. Az Éva Funky 2013-as országos versenysorozatán éves pontszámaik alapján a második legjobbak lettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.