- hirdetés -

A 95 éves Pali bácsi szerint a hosszú élet titka: szedni kell a levegőt és nem szabad idegeskedni.

Január 17-én ünnepelte 95. születésnapját az orosházi Benczur Pál ezredes. Pali bácsi mosolyogva, csillogó szemmel fogadta vendégeit, és mesélt különleges, eseménydús életéről, a háború gyötrelmeiről, Sztálingrádról és boldogságáról is. Bár utóbbi kapcsán rögtön leszögezte, ma már csak „félboldog”.

Benczúr Pál (Fotó: Vági Kata)
Benczur Pál (Fotó: Vági Kata)

– 1919. január 17-én születettem, ma vagyok 95 éves. A feleségemet 70 év házasság után veszítettem el, így ma már csak „félboldog” vagyok, de nagyon örülök, hogy együtt vagyunk a családdal. Hogy mi a hosszú élet titka? Szedni kell a levegőt és nem szabad idegeskedni. Volt, hogy hétszáz embernek voltam a parancsnoka, de akkor is nyugodt maradtam. Ez a legfontosabb – hangsúlyozta Benczur Pál.

Az ünnepeltet családtagjai mellett köszöntötte pénteken Dr. Dancsó József polgármester is, kiemelve Pali bácsi fantasztikus életútját, jókedvét és életerejét. A honvédelmi miniszter emléklapját Lipták József őrnagy adta át, míg a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és az Orosházi Fegyveres Testületek Nyugállományú Klubja nevében Kiss Imre nyugállományú ezredes tolmácsolta jókívánságait.

Pali bácsinak két lánya, öt unokája és négy dédunokája van, a legifjabb három hete született, az ezredes szerint ő lesz az utódja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.