- hirdetés -

A női asztalitenisz csapat teljesítette a minimális elvárásokat az ősszel, és a bajnokság végére a dobogó is reális cél lehet. Kérdés, lesz-e elég pénz az Extra Ligás indulásra.

A PET BAU Asztalitenisz Sport Egyesület csapatai is lezárták az idei bajnokság őszi szezonját. A teljesítményt, és a jövő lehetőségeit, terveit Bogdánffy Csaba vezetőedző foglalta össze.

– A 2013/2014. évi kiírás szerint átszervezték a csapatbajnokságot, melyben előző évi bajnoki helyezésünk alapján lehetőséget kaptunk az Extra Ligás szereplésre. A játékos állományban bekövetkezett változás miatt – Czvalinga Dóra Kecskemétre igazolt, Andrási Kinga Budapesten megkezdte egyetemi tanulmányait, Balogh Klaudia három hónapig nem versenyzett, valamint anyagi kondícióink sem javultak – úgy döntöttünk, továbbra is az NB I.-ben szerepeltetjük csapatunkat, az utánpótlást pedig a megyei felnőtt férfi csapatbajnokságba nevezzük be. A bajnokság kezdete előtt leigazoltuk az ifi korból kiöregedett Kakuszi Lillát a Statisztikából, aminek következtében viszont Fórizs Dorottyát kölcsönadtuk a Cegléd csapatának – ismertette az előzményeket a szakember.

Fehér Zsófia kiválóan játszott, minden meccsét megnyerte (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Fehér Zsófia még fiatal, de tehetségével sokat tehet a csapat sikeréért (Fotó: Rajki Judit)

Az alaposan megerősödött, végül kétcsoportos NB.I. jelentős feladat elé állította a játékosokat. Az előzetes várakozás szerint a dobogós helyezésekért 4-5 csapat szállhatott versenybe. A kiegyenlített erőviszonyokat jól mutatta az élmezőnyben bekövetkezett körbeverés, hiszen a mezőnyben nem található pontveszteség nélküli együttes. A PET-BAU ASE végül közvetlenül a dobogósok mögött a negyedik helyen zárta az őszi szezont, így reális lehetőség van a tavaszi szezonban az előrelépésre.

– A játékosaink kiegyenlített teljesítményt produkáltak, ami ugyanakkor sajnos nem volt elegendő a dobogóhoz, mivel a nagy riválisokkal szemben mindhárom találkozónkat egyaránt 11-7 arányban elveszítettük úgy, hogy a játék képe alapján reális lehetőség volt a pontszerzésre. A bajnokság kezdetén nem volt sok lehetőségünk az összeállítás variálására, ez a szezon közepén Balogh Klaudia ismételt csatasorba állásával változott. Fokozott visszatérését először a cserejátékos pozíciójával segítettük elő, majd a bajnokság hajrájában már kezdőként is feladatott kapott. Ugyanakkor jelentősen segítette a párosok eredményességét, mivel így két balkezes játékos állt rendelkezésünkre, ami ebben a pozícióban meghatározó tényező. A csapat tagjai közül Csáki Rita a hajrára húzóemberré vált, Szabó Mariann a várt teljesítményt nyújtotta, ugyanakkor Kakuszi Lilla főleg a rangadókon néhány győzelemmel elmaradt a várakozástól. Az őszi szezonban a még serdülőkorú Fehér Zsófia örvendetes előrelépést mutatott, benne még jelentős tartalékokat mozgósíthatunk a tavaszi fordulók során.

Az egyesület anyagi kondíciói az NB.I. osztályhoz biztosítottak.
– Ebben nagy szerepe van az önkormányzatnak, szponzorainknak és a Busa Péter elnökünk által irányított egyesületi vezetésünknek. Az új év első hónapjainak feladata annak felmérése, meg tudjuk-e teremteni az EXTRA Liga feltételeit úgy pénzügyileg, mint a játékosállomány vonatkozásában, hiszen e két tényező egymástól elválaszthatatlan – fogalmazta meg a jövő feladatait Bogdánffy Csaba.

A játékosok egyéni teljesítménye az őszi szezonban.

Kakuszi Lilla 38 mérkőzés 32 győzelem 84,2 %

Csáki Rita 38 mérkőzés 31 győzelem 81,5 %

Szabó Mariann 39 mérkőzés 27 győzelem 69,2 %

Fehér Zsófia 32 mérkőzés 22 győzelem 68,7 %

Balogh Klaudia 13 mérkőzés 12 győzelem 92,3 %

A párosok 20 mérkőzésből 15 győzelmet arattak, ami 75%-os teljesítmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.