- hirdetés -

A labdarúgók kedvence lett a szeptember végén átadott nagyméretű műfüves pálya. A beruházás hatására több gyermek focizna Orosházán.

Szeptember 22-én vehették birtokba a labdarúgók az OMTK ULE 1913 nagyméretű műfüves pályáját a gyopárosi bázison. A beruházás TAO pályázati forrás és önkormányzati önerő mellett 120 millió forintból jött létre. A szabványpálya megfelel a FIFA licencnek, 107 méter hosszú, 64 méter széles és a harmadik generációs műfűvel telepítették be. Az első három hónap tapasztalatairól Tóth-Kása Sándor, ULE-elnököt kérdeztük.

– A pálya remekül teljesít. Az összes korosztályunk rendszeresen használja edzéseken, és több Bozsik, illetve Interliga tornát és NB II-es bajnoki mérkőzést játszottunk. Mind a pálya, mind pedig a világítás remekül vizsgázik. Játszottunk már villanyfényes NB II-es bajnoki meccset is, ami óriási élményt nyújtott – emelte ki az egyesület vezetője.

Aszeptemberi átadó óta számos meccs helyszíne az új pálya (archív fotó: Rajki Judit)
Aszeptemberi átadó óta számos meccs helyszíne az új pálya (az átadóról készült  fotóválogatásunkért klikkelj) Fotók: Rajki Judit

Az eltelt három hónapban csak pozitív visszajelzések érkeztek a focistáktól, az edzőktől és az ideérkező vendégegyesületek részéről is.
– A korosztályos edzőink végre minőségi munkát tudnak végezni, a gyerekeink szuperül érzik magukat a szép környezetben. Rengeteg segítséget nyújt nekik a pálya a foci alapelemeinek  elsajátításában, hiszen az egyenletes talajon sokkal könnyebb a gyakorlatokat elvégezni. Az OFC és a Rákóczi Vasas felnőtt csapatai is kiveszik a részüket a pálya terheléséből, nekik is óriási segítség ez a beruházás. A megnyitó napján volt alkalmam beszélgetni Détári Dömével, Urbán Flórival, Hamar Pistával és a többi válogatottat is megjárt focistával. Ők szintén kiemelték, hogy nem sok ilyen komplett létesítménnyel találkoztak az országban. A hozzánk érkező vidéki csapatok játékosai közül sok ügyes gyerek elgondolkodott azon, hogy ilyen körülmények közé szívesen jönne sportolni. A jövőben igyekszünk ebből profitálni az átigazolási szezon alatt – hangsúlyozta Tóth-Kása Sándor.

Új öltöző és fedett műfüves csarnok

Az egyesületnél a további fejlesztések is tervben vannak már, melyekhez ezúttal is a TAO forrásokat hívják segítségül.
– A 2013/2014. évi pályázatunk elbírálása megtörtént. Az MLSZ egy élőfüves, világítással és locsolórendszerrel felszerelt pálya megvalósítását és egy, a pályáink karbantartására alkalmas munkagép beszerzését engedélyezte számunkra a működési irányú költségvetésünkön felül. A megvalósításhoz szükséges önrész tekintetében az önkormányzat ismét segítőkésznek bizonyult, és reméljük, a jövő évi költségvetési számok tükrében biztosítani tudja számunkra a szükséges forrást. A nagyobb összeg, több mint 110 millió forint megszerzése ismét ránk vár, ezt jelenleg kemény munkával próbáljuk előteremteni a cégek TAO támogatásaiból –  tette hozzá az klubelnök.

Az OMTK ULE gyopárosi központjában szeretnének egy új öltözőépületet is kialakítani, illetve az élőfüves edzőpálya minőségi javítása is a tervek között szerepel. A hosszú távú terv egy fedett műfüves csarnok létrehozása az ULE bázisán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.