- hirdetés -

Kiszakadt a gólzsák, hatszor voltak eredményesek az orosháziak.

A 25 ponttal rendelkező, 2. helyen álló Orosházi MTK-ULE a 4. helyen álló, 21 pontos Mezőhegyest fogadta szombaton délután az OMTK-ULE műfüvén. A szeptember 6-i mérkőzésen Buza Barnabás csapata nyert 2-1-re Mezőhegyesen. Az előző fordulóban az orosháziak fájdalmas döntetlent játszottak a Gyomaendrőddel, míg a hegyesiek 4-1-re verték hazai környezetben a Medgyesbodzást. Ezúttal nagyobb volt a különbség a két csapat között.

Orosházi MTK-ULE – Mezőhegyesi SE          6 – 1               (2 – 0)

Orosháza, 200 néző. Vezette: Bálint Attila (Petrovszki Péter, Belanka Zsolt Péter).

Orosháza: Bordás – Huszár, Darida, Buzai (Gedó),  Bónus, Harangozó, Fehér (Szarvas), Papp M. (Kun),  Miszlai, Burai, Babolek. Edző: Buza Barnabás.

Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor, Papp M., Zsilák (Faragó), Isaszegi M., Boros, Czene P. (Czene Z.)., Isaszegi B., Oszlács, Rotár (Pálhidai), Karancsi (Barta-Vámos). Edző: Ács Levente.

Gólszerzők: Bónus (15.), Babolek (24. – 11-esből, 55.), Miszlai (59., 61., 81.), ill. Pálhidai (87.).

Vendég helyzettel kezdődött a mérkőzés. A 2. percben Boros jobboldali beadását követően a hosszú oldalon érkező Oszlács közelről belsőzte mellé a labdát. A 15. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda. Szöglet után röviden szabadítottak fel a vendégek, a lepattanó labdát Bónus 18 méterről lőtte a jobb alsó sarokba, 1-0. Egy perccel később újfent Bónus lőtt, ezúttal mellé. A 23. percben Fehér szöglete után Huszár fejelt fölé. A 24. percben Burait buktatták a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Babolek higgadtan értékesítette, 2-0. Az MSE minden-mindegy alapon bátran kitámadott, melynek eredményeképpen több helyzet is adódott csatáraik előtt. A 35. percben Oszlács baloldali beadását Zsilák fejelte mellé. A 40. percben Isaszegi Máté lövését védte Bordás kapus. Az 55. percben eldőlt a mérkőzés. Fehér remek keresztlabdája után Burai robogott el a bal oldalon, majd lapos beadását Babolek passzolta egy méterről a hálóba, 3-0. Ezután teljesen szétesett a vendégek játéka, az Orosháza tetszőlegesen alakította ki a helyzeteit, amiből többet is gólra váltott. Az 59. percben Harangozó beadását Miszlai fejelte a léc alá, 4-0. A 61. percben Bónus jobboldali beívelését a hosszú oldalon érkező Miszlai belsőzte két lépésről a hálóba, 5-0. A 68. percben Miszlai mindenkit kicselezett, majd mellé gurított. A 81. percben Bónus keresztlabdáját Babolek rúgta vissza a hosszú oldalon érkező Miszlai elé, aki közelről, éles szögből lőtt a hosszú sarokba, 6-0. A 87. percben megszerezte a becsületgólját a Mezőhegyes. Czene Z. jobboldali beadását az érkező Pálhidai lőtte a hálóba, 6-1.  

Buza Barnabás: – Az elmúlt heti sokkot jó hozzáállással és remek játékkal tudtuk feledtetni. Ma sok jó teljesítmény mellett megérdemelten nyertünk.

Ács Levente: – A nagy akarásnak nyögés lett a vége.

Az OMTK-ULE csapata november 11-én, 13.30 órakor Szeghalmon lép pályára.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.