- hirdetés -

Két sokgyermekes családnak vitt karácsonyi ajándékot a polgármester szombaton. A Fahur és a Zatykó családnál is örömmel fogadták az ajándékot.

A polgármesteri hivatal szociális és népjóléti csoportja javaslata alapján választják ki minden évben azt a két családot, ahol nehéz körülmények között, mégis gondosan, szeretetben nevelik a gyerekeket.

A Fahur családnál mindig zajlik az élet

Rucz Józseffel együtt az első helyszínre, a Kosztolányi utcába indultunk. Dr. Dancsó József és a körzet képviselője közvetítésével karácsonyi csomag és készpénz jutott a családnak. A Fahur családnál csak az édesanya volt otthon a gyerekekkel, az apa, aki a kórházban betegszállítóként dolgozik, éppen ügyeletben volt.

A Fahur családnál örömmel pakolták ki a csomagot a kicsik (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
A Fahur családnál örömmel pakolták ki a csomagot a kicsik (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

Barnabás, Panna, Rebeka, Levente, Regina kicsit megszeppenve, de hamar feloldódva fogadta a vendégeket, akárcsak Zsombor a legkisebb, akinek 23-án az első születésnapját ünneplik. A nagyfiú Békéscsabán út-, híd- és vasútépítőnek tanul, a két nagyobb lány az Eötvös iskolába jár, a két kisebb pedig a Könd utcai óvodába.

Nagyon örültek a csomagnak, hamar birtokba vették, és egy pillanat alatt hallhattuk, itt vélhetően ritkán van csend: a gyerekek folyamatosan beszélnek, nevetgélnek. Mint megtudtuk, a családnál karácsonykor a hagyományos töltött káposzta, halászlé menü, karácsonyi sütemények kerülnek az asztalra. De náluk bármi elfogy, mondja Viktória asszony, aki örömmel fogadta a segítséget, és köszönetet mondott érte.

Zatykóéknál is nagy a család

Burka László képviselő a Dénes tanító utcába, Zatykóékhoz kísérte el a polgármestert. Itt is hálásan fogadták az ajándékot. A cserfes Zsófi, a nagylány, aki szakácsnak tanul, hamar kézbe vette az irányítást. Őt már ismerheti a város sportszerető közönsége, szép eredményeiről többször hírt adtunk. Az orosházi Spartacus Birkózó Klubnál az év legeredményesebb versenyzője volt 2011-ben, 9 évig járt edzésre. Az utóbbi időben kihagyta, de tervezi a visszatérést, a felnőttek biztatták.

Zatykóéknál hat gyerkőc van még otthon, örömmel fogadták az ajándékot
Zatykóéknál hat gyerkőc van még otthon, örömmel fogadta a család az ajándékot

Az általános iskolás korú gyerekek mind a Czinába járnak, Dominik, Dorottya, Márk, Emese és Szilveszter, aki éppen a birkózó edzésen szerzett sérülése miatt nem volt iskolában a többiekkel. Neki is jól megy a birkózás. A családhoz 8 gyerek tartozik, kettő már felnőtt, nem élnek Orosházán, de szoros a kapcsolatuk családjukkal.

A családtagok egyetértenek, hogy apa, Zatykó János nagyon ügyes, nincs olyan, amit meg ne tudna csinálni. Az AKG-nál dolgozik, szereti a szakmáját, CNC gépeket javít.

A töltött káposztát már itt is előkészítették, hagyományos ételek készülnek az ünnepre. Bennünket olyan szívesen invitáltak, az anya, Bondár Ildikó irányításával, hogy körülálltuk a konyhai asztalt, és megkóstoltuk az aprósüteményt. Mi is köszönjük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.