- hirdetés -

Az orosházi asztaliteniszező lány az országos serdülő ranglista élén végzett.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség december 14-15-én Budapesten a Dr. Ormai László asztalitenisz csarnokban rendezte meg az év utolsó ranglista versenyét, a serdülő TOP 12 bajnokságot. Ezen mint a verseny nevében is benne van az ország 12-12 legeredményesebb leány és fiú versenyzője kapott indulási lehetőséget.

Fehér Zsófia a PET-BAU ASE sportolója ranglista vezetőként jó eséllyel készült a megmérettetésre, és a várakozásnak megfelelően második helyezésével feltette a koronát egész éves szereplésére.

Fehér Zsófia az egyik legjobb serdülő játékos az országban (Fotó: Rajki Judit)
Fehér Zsófia az egyik legjobb serdülő játékos az országban (Fotó: Rajki Judit)

– Az első napon hét fordulót bonyolítottak le melyeken Zsófi magabiztos, érett játékkal veretlen maradt. Különösen örömteli volt a ranglista harmadik Petőcz Orsolya /Postás SE/ elleni fölényes győzelme. Ezzel is bizonyítva, hogy helye lett volna a nyári utánpótlás Európa Bajnokságon szereplő serdülő csapatban! A Postás lobbi eredményeképpen éppen Petőczöt „lopták” be helyette az utazó keretbe, a külső szakemberek általános felháborodására – értékelt Bogdánffy Csaba, Zsófi edzője.

Az orosházi kiválóság a vasárnapi folytatásban további magabiztos és fegyelmezett játékkal, sorra nyerte mérkőzéseit, egyedül a tehetséges Harasztovics /Statisztika/ ellen volt kisebb bizonytalansága, amit a döntő játszmában sikerült ellensúlyoznia.

– Az első és második hely eldöntésére az utolsó fordulóig kellett várni, amikor a szintén veretlen Fehér Orsolya /Statisztika/ volt az ellenfele. A többi versenyző akkorra már behozhatatlan hátrányban volt velük szemben. Az első játszma elején Zsófi jól kezdett , de a hajrában nem bírt Orsi agresszív fonák játékával és 11-9 arányban veszített, ezt követően a második játszmában sem sikerült nyernie és a harmadik elején is ellenfele volt minimális fölényben. Időkérés után ekkor még sikerült fordítania, a negyedikben viszont már nem volt ellenszere jövőbeli páros társával szemben, aki elsősorban fejben múlta felül – mondta a vezetőedző.

Bogdánffy Csaba hozzátette: az országos bajnokság megnyerése után, a mostani második helyezésével Fehér Zsófi szépen és eredményesen búcsúzott a serdülő korosztálytól, hiszen 4440 pontjával a ranglista élén végzett, ezzel a legeredményesebb serdülő leány versenyző lett! A következő évben, már az ifjúságiak között kell bizonyítania tehetségét, hiszen a korosztályos válogatottban jelentős feladatok várnak rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.