- hirdetés -

Iskolai énekkarok, gyermek- és felnőtt kórusok varázsoltak ünnepi hangulatot a művelődési házba a karácsonyi hangversenyen.

A művelődési központ énekes esttel kedveskedett közönségének december 16-án. A karácsonyi hangversenyen a városban működő kórusok és énekcsoportok nagy része fellépett, kiegészülve testvérvárosunk, Szenttamás vegyeskarával.

Már napokkal a rendezvény előtt minden jegy elkelt. Akkora volt az érdeklődés, hogy a házban található összes széket bezsúfolták a koncertterembe, hogy mindenki helyet kaphasson. Béres Enikő növendékei, a Starlet Énekcsoport kezdte a koncertet, majd a Kicsinyek Kórusa, később pedig a Kodály Zoltán Gyermekkar előadásában csendültek fel ismert karácsonyi dallamok. A hangversenyen a Székács evangélikus iskola kamarakórusa valamint a református iskola gyermekkórusa is színpadra lépett szebbnél szebb karácsonyi énekekkel.

A Székács evangélikus iskola kórusa is fellépett (Fotó: Melega Krisztián)
A Székács evangélikus iskola kórusa is fellépett (Fotó: Melega Krisztián)

A felnőtt kórusok sem hiányozhattak az est zenei palettájáról, az orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórus ünnepi és egyházi művekkel érkezett a tőlük már megszokott igényességgel. A szerb testvérvárosunk kórusa, a Szenttamási Városi Vegyeskar mintegy fél órás műsor keretében engedett bepillantást zenei kultúrájukba, harmonikával, gitárral és tarabukával színesítve előadásukat.

A karácsonyi hangverseny műsora igazi ünnepi hangulatot teremtett a koncertterem falai között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.