- hirdetés -

Öregbítik Orosháza hírnevét: utaznak, jótékonykodnak, készülnek a karácsonyra az orosházi felnőttkórusok.

Városunkban jelenleg három felnőtt kórus működik. A már nagy hagyományokkal rendelkező Szokolay Bálint Madrigál Kórus legutóbb november közepén adott hangversenyt meghívott vendégével, a Tiszáninnen Református Egyházkerület Cantus Firmus Kórussal. A madrigál kórus mellett még két énekkar is színesíti Orosháza kulturális palettáját. A Vivit evangélikus kórus 2012. november elején alakult, Kőszegi Németh József a karnagya, és jelenleg 25 taggal büszkélkedik.

Fotó:
Alig egy éve alakult a Vivit, erdélyi fellépésüket örömmel fogadták

 

November 8. és 11. között a Tatrangi Evangélikus Egyházközség meghívására Erdélybe utazott a kórus, ahol egy vasárnapi istentiszteleten a szószéki szolgálatot Ördög Endre igazgató lelkész végezte, a kórus pedig bemutatkozott a tatrangi közösségnek. Apácára is látogattak, ahol a kórus népes gyülekezet előtt zenés áhitatot tartott, Ihász Beatrix igehirdetésével. Az istentisztelet elején és végén Hoffman Ágnes kántor és Ördög Endre igazgató lelkész szólaltatta meg a templom felújított orgonáját.

Városunkban működik még az Orosházi Advent Kórus, szeptember végén az egyház által szervezett kórustalálkozón mutatkozott be. A találkozót jótékonysági hangversennyel is egybekötötték, amely bevételével az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájába járó rászoruló gyermekek étkeztetésére ajánlottak fel. A hangverseny záró akkordjaként közel kétszáztagú összevont kórus énekelt.

Legközelebbi hangversenyek:

A Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád Megyei Összevont Kórusától, mintegy hatvan fő előadásában hallhatnak karácsonyi műveket december 14-én 18 órától az Adventista Templomban.

A Vivit evangélikus kórus karácsonyi albumát készíti, és legközelebb december 6-án mutatkoznak be a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete adventi rendezvényén.

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus december 21-én 15 órától tartja a katolikus templomban karácsonyi hangversenyét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.