- hirdetés -

Orosházi babos-csülkös pusztapörköltet készített a hazai csapat a zombai  rendezvényen.

Testvértelepülésünkön, Zombán a közelmúltban rendezték meg az Ízek Világa Gasztronómiai Est és Mártonnapi Mulatságot. A helyi sportcsarnokban 15 csapat kóstoló jelleggel kínálta az általa készített ételeket a több mint 300 részvevőnek.

Orosházát a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény Tatárné Süle Anikó élelmezésvezető, Szeri István főszakács, Ádászné Andrusik Katalin intézményvezető alkotta csapat, valamint az Orosházi Kolbászklub részéről Restály György és Kovács Imre képviselte.

Ízlett az orosháziak készítette étel Zombán
Ízlett az orosháziak készítette étel Zombán

A diákélelmezés ízletes menüsort állított össze. Orosházi babos-csülkös pusztapörköltet kínáltak, ami egy fejes káposztával sűrített, gesztenye-babbal és csülökkel gazdagított étel, járt hozzá a kapros-tejfölös galuska. Készítettek ínyenc hidegtálakat is, az aszalt gyümölcsökkel, pikáns fűszerezéssel készült különlegességeknek nagy sikere volt. Végül desszertként az orosházi túrós lepénnyel ismerkedhettek meg a dunántúli gasztronómiai rendezvényre látogatók. A kolbászklub természetesen frissensült kolbászt kínált.

Mind a diákélelmezés, mind a kolbászklub készítette ételnek nagy volt a keletje, sorra kóstolták az orosházi ízeket. A rendezvény hajnalig tartó bállal zárult.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.