- hirdetés -

Régiónkban 60 gyerek otthona szépülhet meg a festékeknek köszönhetően. A hazai festékgyár adományát Gombos Edina adta át Orosházán a nagycsaládosoknak.

Országos festékadományozási programot indított többgyermekes családok részére a Poli-Farbe festékgyár, a jótékonysági akcióban ezúttal a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) segít. A cél, hogy összefogással szebb és élhetőbb környezetet teremtsenek a rászoruló családoknak. Országosan félezer család jutott festékekhez, a Dél-Alföld régióban pedig 12 család részesült az adományból, melyet Gombos Edina televíziós műsorvezető, jótékonysági nagykövet adott át Orosházán Benedek Szilviának, a NOE régiós vezetőjének és a nagycsaládosoknak.

– Régiónkban 53 doboz színes beltéri falfestéket és 5 doboz zománcfestéket kapott 12 család, ebből négy orosházi. Nagyon hálásak vagyunk az adományért, hiszen így 60 gyermek lakókörnyezete szépülhet meg az ősszel. A kezdeményezéshez csatlakozott az orosházi Vasex Kft., Polyák János ügyvezető ecsetekkel, festékhengerekkel járult hozzá a családok támogatásához – tudtuk meg Benedek Szilviától, a NOE dél-alföldi régiójának vezetőjétől.

Négy orosházi családnak jutott az adományból, amit Gombos Edina adott át (Fotó: Rajki Judit)
Négy orosházi családnak jutott az adományból, amit Gombos Edina adott át (Fotó: Rajki Judit)

A felajánlott festékmennyiség több mint 2900 négyzetméternyi falfelület, illetve több mint 50 négyzetméternyi kerítés festésére elegendő. – Van, ahol már kész a festés, és van, ahol most fognak hozzá. A festési munkálatokat a családok egymást segítve, rokonok, barátok bevonásával végzik, nem titkolt célunk, hogy a segítségnyújtás mellett szorgalmazzuk a közösségépítést is. Fontos, hogy a festés után a falfelületek jobban ellenállnak a szennyeződéseknek és lemoshatók – emelte ki Gombos Edina jótékonysági nagykövet, aki négy éve csatlakozott a hazai tulajdonú Poli-Farbe cég jótékonysági akcióihoz. Vittek már festéket kórházakba, óvodákba, anyaotthonokba és most a nagycsaládosokhoz.

A hatgyermekes Fahuréknál jól jön a festék. – A legkisebb most lesz 10 hónapos, a legnagyobb 17 éves, rendesen igénybe veszik a lakást, gyakran kell kifesteni. A most kapott festékből a két legnagyobb szobája szépül meg, a színt is ők választották – mondta el Fahurné Bencsik Viktória.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelő család a tagja, Orosházán 230 a tagcsaládok száma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.