- hirdetés -

Október 1. az idősek világnapja volt, ez alkalomból szerdán délután tartottak ünnepséget a Töhötöm utcai nyugdíjasházban.

A hagyományokhoz híven az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai adtak műsort, majd a jelenlévő alapítókat és a 85. születésnapját ünneplő dr. Násztor Sándor elnököt köszöntötték, többek között a rendezvényen résztvevő polgármester, dr. Dancsó József.

– Jelentős a nyugdíjasház forgalma, különböző csoportoknak, kluboknak is ez a székháza. Állandó programokkal várjuk a nyugdíjas egyesület tagjait, hagyományápolás mellett egészségmegőrző foglalkozásokat is szervezünk – mondta el dr. Násztor Sándor. Hozzátette: olyan fórumot teremtettek a szervezettel, ahol közös programokkal, egy találkozási pont biztosításával erősítik a közösséget, végső soron pedig ebben rejlik az erő.

Több mint 360 tagja van a nyugdíjas egyesületnek (Fotó: Rajki Judit)
Több mint 360 tagja van a nyugdíjas egyesületnek (Fotó: Rajki Judit)

Az önkormányzat élethosszabbító közösségi élményeket teremt, és segít, amiben szükséges, mondta Dr. Dancsó József köszöntő beszédében. A polgármester azt is bejelentette, hogy sikerrel indult el szeptemberben a Segítő Kezek program Orosházán.
– Egyelőre úgy tűnik, nagyon sokan igénylik a szolgáltatást, 29 foglalkoztatott mellett továbbiakat vonnánk be annak érdekében, hogy segítsük megkönnyíteni a 80 év felettiek mindennapjait.

Az is elhangzott, a nyugdíjasok, és maga az egyesület is aktívan részt vesznek a közéletben. Évek óta erősödik és nő az egyesület létszáma, hisz jelenleg több mint 360-an vannak, így Békés megye egyik legszámottevőbb nyugdíjas szervezetének a közösség adja az erejét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.