- hirdetés -

Nyárzáró rendezvényt tartott szeptember 7-én a Töhötöm utcai nyugdíjasházban a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete. A többéves hagyományokra visszatekintő eseményen elmesélték egymásnak, kivel mi történt a nyári hónapok során, valamint megtervezték, hogy mikor fognak találkozni a következő évad során.

Régi hagyományokra tekint vissza a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének az életében, hogy egy önfeledt közös programmal búcsúztatják el a nyarat és kezdik meg a szervezet következő évét. Idén sem volt ez másként, az egyesület tagjai a Töhötöm utcai nyugdíjasház udvarán gyűltek össze, hogy egy bográcsozással egybekötött találkozó keretében elmeséljék egymásnak nyári élményeiket, tapasztalataikat.

– Ilyenkor mindig 2-3 hónap után találkozunk újra, ha a nyár folyamán nem megyünk közösen kirándulni, márpedig erre idén sajnos nem igazán volt lehetőségünk. Így leginkább azt beszéltük meg egymással, hogy kivel mi történt ebben az időszakban, valamint egy kicsit a jövőbe tekintve előre is terveztünk. A mai ugyanis egy nyárbúcsúztató, de egyben évadkezdő rendezvény, így ha minden jól megy, innentől kezdve a hónapok első péntekjein fogunk találkozni – ismertette a részleteket Makuláné Gulicska Valéria, az egyesület elnöke.

A köszöntések során az egyesület rangidős tagját, Kovács Lajost is meglepték egy kis ajándékkal, reményüket fejezve ki, hogy még sokáig a körükben üdvözölhetik őt, de az épp távol lévőkről sem feledkeztek meg. Az ebédről Szilasi-Horváth Tibor gondoskodott, aki babgulyást és cigánylecsót is készített a vendégeknek. A rendezvényen részt vett Dávid Zoltán, a város polgármestere is, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen kellemes időjárás mellett és jó hangulatban tölthették el közös ebédjüket a nyugdíjas pedagógusok.

– Sok egymásnak kedves barát, egykori kolléga jelent meg a mai napon, megbeszélték azokat a dolgokat, amik a legutóbbi találkozásuk óta történtek velük. Fontosnak és egyben nagyon jó dolognak tartom, hogy ilyen közösségek alkalomadtán össze tudnak jönni, együtt vannak, meg tudják beszélni egymással problémáikat vagy éppen örömüket. Mindenkinek azt kívánom, hogy nagyon jól érezze magát a mai napon – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.