- hirdetés -

A mezőny legfiatalabbjaként, mindössze 10 évesen ötödik lett az orosházi Mórocz Mercédesz a Kishuszár Vágtán.

A főváros szíve, az Andrássy út és a Hősök tere lóversenyek, lélegzetelállító lovas bemutatók színtere volt hétvégén, a Nemzeti Vágta keretében rendezték meg a kicsi huszároknak és pónilovaiknak meghirdetett futamot. Az Ibolya Lovasmajor berkeiből Mórocz Mercédesz és a 13 éves Kneifel Nóra Gyenesdiáson kvalifikáltatta magát az országos megmérettetésre, trénerük, Schriffert József segítségével.

Merci négy hónapja dolgozik Morcossal, együtt remekül vágtáztak
Merci négy hónapja dolgozik Morcossal, együtt remekül vágtáztak az országos versenyen

Merci Orosházát képviselte Morcossal, Nóra pedig Tiszaszigetet Fánival – mindkét pónit az Ibolya Major biztosította. Az előfutamokon 16-an vágtáztak, Nóra remekül lovagolt, erős mezőnyben a negyedik helyet szerezte meg, de ezzel nem jutott a döntőbe. Merci győzelemmel zárta saját futamát, és vasárnap öt másik versenyzővel, Orosházát képviselve állt rajthoz. Morcos nevű pónilovával, 54,33 mp-es futamidejével Merci ötödikként ért a célba.

A 10. életévét most hétfőn betöltő kislánynak emlékezetes marad a szülinap, főként, hogy az orosházi szurkolóktól felvezetője, Szenteczki Pál és a Varga Lovastanya nevében (itt lovagol Mágocsiné Bende Katalin irányításával, miután korábban az alapokat Tuska Máté segítségével elsajátította) egy hatalmas serleget kapott a nagyszerű teljesítményért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.