- hirdetés -

Lóra termett nemzetként sokan követik figyelemmel az idei Nemzeti Vágtát, amin orosházi lányok is indultak. Az Orosháza színeiben versenyző Mórocz Mercédesz bejutott a Kishuszár Vágta döntőjébe.

Néhány napra a főváros szíve, az Andrássy út és a Hősök tere lóversenyek, lélegzetelállító lovas bemutatók és persze maga a Nemzeti Vágta színtere. A nevezők szép száma és megszámlálhatatlan látogató is jelzi, sikeres a 2008 óta létező rendezvény.

Az elmúlt öt esztendő alatt a vágta beépült a magyar kulturális és sportéletbe, rengetegen követik a helyszínen és a tévé képernyői előtt is a futamokat. 2011-ben az orosházi Ibolya major lovának, Kreccsnek szurkolhattunk a versenyen, idén pedig a Kishuszár Vágtán két orosházi lányért izgulhattunk a szombati előfutamon.

Mórocz Mercédesz 10 évesen vehet részt a nagyszabású versenyen, a gyenesdiási Festetics elővágtán kvalifikálta magát az országos megmérettetésre, oktatója Mágocsiné Bende Katalin remekül felkészítette. Merci a fővárosba Orosháza zászlaját vitte magával, és a Kishuszár Vágtán remekül szerepelt, az első helyen végezve továbbjutott a vasárnapi döntőbe Morcos nevű lovával!

A 13 éves Kneifel Nóra edzője, Schriffert József segítségével már számos versenyen bizonyította tudását, ő is Gyenesdiáson kvalifikálta magát a Kishuszár Vágtára. Tiszasziget képviseletében, az 5 éves kanca, Fáni nyergében láthattuk szombaton, nem volt könnyű helyzetben, mert az előfutamban ellenfelei az elmúlt két évben győztes lovak voltak. Nóri harmadikként futott célba, és bár így nem jutott a döntőbe, az orosházi lány így is megmutatta rátermettségét.

Szeptember 22-én 9.45-kor kezdődnek el a programok, a Kishuszár Vágta döntője a kiírás szerint 16.20-kor indul, hat kishuszár áll rajthoz, a díjátadó 16.35-kor lesz. Szurkoljatok Mercinek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.