- hirdetés -

Kiderült, hogy nem egy, hanem két lánykának is szoríthatunk szombaton a Nemzeti Vágtán, hiszen Kneifel Nóra is ott lesz a nagy lovas seregszemlén.

Tegnap írtunk róla, hogy Mórocz Mercédesz Orosházát képviseli a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtáján. Ám olvasónk jelezte, hogy nem ő az egyedüli orosházi, aki rajthoz áll ebben a versenyszámban.

Kneifel Nóra is rajthoz áll a vágtán
Kneifel Nóra is rajthoz áll a vágtán

Kneifel Nóra, 13 éves orosházi lány is kvalifikáltatta magát a Nemzeti Vágtára, ami szeptember 20-22 között lesz – írta szerkesztőségünknek Betlehem Orsolya, az Ibolya-Major képviseletében.

Megtudtuk, hogy Nóri 2012. áprilisában került az Ibolya-Major lovasai közé, ahol edzője, Schriffert József segítségével a számos sikeres verseny mellett idén a Békés megyei póni galopp champion címet is megnyerte. A vágtára a Gyenesdiáson megrendezett Festetics elővágtán kvalifikálta magát, ahol éppen Mórocz Mercédeszt sikerült legyőznie, így mindkét orosházi lány ott lehet az országos versenyen. Nórit Tiszasziget képviseletében, az 5 éves kanca, Fáni nyergében láthatjuk, aki már több helyi és országos versenyen is megmutatta kitartását.

A lányok szombaton a 12:45 kor kezdődő Magyar Posta Kishuszár Vágta 1. és 2. előfutamában tekinthetők meg. Drukkoljunk nekik!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.