- hirdetés -

A Rotary Club országos kormányzója orosházi látogatásakor az országos célokat is megfogalmazta.

Világviszonylatban 1,2 millió rotarystát számlálunk 210 országban, hazánkban 1000 klubtag van; de több segíteni tudó és akaró emberre van szükség – mondta el a Rotary Magyarország országos kormányzói posztját július elseje óta betöltő dr. Sólyom Bódog kedden Orosházán. A helyi Rotary Clubot látogatta meg a kormányzó, aki fő feladatának a taglétszám növelését tűzte ki.

– Fontos, hogy a klubok megtalálják a soraikba illő, segítő szándékú, a Rotary alapértékeit – úgy, mint barátság, szolgálat, tolerancia és példamutatás – vállalni tudó embereket. Csodálatos, mit lehet csinálni, mert az emberek a mai rossz gazdasági és társadalmi viszonyok között is vágynak segíteni, ennél magasztosabb érzés nincs, ezt kínálja a Rotary – összegezte a humanitárius tevékenységet végző civil szervezet lényegét a kormányzó.

Sólyom Bódog és Lászik Gábor az adakozásból létrehozott térplasztikát is megnézték (Fotó: Melega Krisztián)
Sólyom Bódog és Lászik Gábor az adakozásból létrehozott térplasztikát is megnézték (Fotó: Melega Krisztián)

Huszonhárom tagjával és aktív tevékenységével az Orosházi Rotary Club jónak számít, de szeretnénk tovább erősíteni sorainkat, három tagjelöltünk már van – tudtuk meg Lászik Gábortól, a klub július óta regnáló elnökétől. A már ismert és sikeres programjaikat továbbviszik: októberben például ismét lesz baleseti szimuláció; a dokudrámával a fiatalok figyelmét hívják fel arra, milyen következményei lehetnek a drog- és alkoholfogyasztásnak. Új programként az orosházi általános iskolások lisztérzékenység-szűrésének támogatását tűzték ki célul, erre pályáznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.