- hirdetés -

A Díjugrató Amatőr Bajnokságot Gerda nevű lovával nyerte az orosházi versenyző.

Szeptember 15-én rendezték meg Mezőhegyesen a Díjugrató Megyei Bajnokságot, melyen az Orosházi Musztáng Lovas Iskola edzője, Csontos Dominika kiváló eredményt ért el. Megnyerte a 2013. évi Díjugrató Megyei Amatőr Bajnokságot Gerda nevű lovával.

A dobogó legfelső fokán Csontos Dominika (fotó: egyesület)
A dobogó legfelső fokán Csontos Dominika (fotó: egyesület)

A hétvégi fordulóban nehezített pálya várta az indulókat, ráadásul az utolsó verseny dupla pontszámot is ért. Dominika elmondta, nagyon sok munka van az eredmény mögött, és nagyszerű érzés bajnoknak lenni.

– A bajnokságon való részvétel feltétele az volt, hogy egész évben megyei fordulókon kellett indulni, ahol a helyezésekért pontokat kaptunk. Lehetőség volt dupla pontok megszerzésére is, ez még módosíthatott a bajnokság állásán. Eredményesen sikerült szerepelnem, dupla hibátlant lovagoltam a 23 indulóból, így már biztos volt a bajnoki cím megszerzése Gerdával – mondta el Csontos Dominika.

Megtudtuk, a tervek között szerepel, hogy országos fordulókon is induljanak Gerdával, akivel egyébként már csikó kora óta foglalkozik, és természetesen minél jobb eredményeket szeretnének elérni. A későbbiek során az Országos Bajnokságra jutás az egyik legfőbb cél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.