- hirdetés -

Tápiószentmárton, a Kincsem Lovaspark adott otthont múlt hétvégén, a Magyar Lovas Szabadidős Szövetség versenysorozata zárásaként megrendezett az országos döntőknek. A versenyen díjlovaglás, díjugratás, ügyességi számok, military, ló agility szerepelt a programban.

A Csontos Dominika vezette orosházi Musztáng Lovasiskola képviselte városunkat az országos döntőn. Dominika mellett Alagics Szafija, Dominkó Villő, Karsai Hanna, Kulik Lilla, Kovács Maja és Kovács Klaudia szerepelt a mintegy húsz lovas klub alkotta mezőnyben. A csapatból az edzőn kívül Kulik Lilla, Kovács Klaudia számított rutinos lovasnak. A többiek mind kezdő lovasok, kezdő lovakkal, akik számára a fő szempont a tapasztalatszerzés volt.

Mint Csontos Dominika elmondta, a sok nevező miatt hat különböző pályán, párhuzamosan zajlottak a küzdelmek. Az egynapos megmérettetésen 430 start volt.

A dobogó legfelső fokán (Fotó: Musztáng Lovasiskola)

– A különböző kategóriák egyéni küzdelmei mellett rendeztek csapatversenyt is. Ebben a startengedéllyel rendelkező edzők eredményei is számítottak. Én a startengedélyesek közt indultam, díjugratás egyéniben és sikerült is megnyernem az országos döntőt. A gyerekek is kivétel nélkül nagyon ügyesek voltak. Militaryban Alagics Szafija a dobogó második fokára állhatott fel, csak úgy, mint Kovács Klaudia díjugratásban. Páros váltó díjugratásban is sikerült nyernünk Kovács Klaudiával. Ennek a számnak az az érdekessége, hogy két lovas megy fel a pályára és az idejeik, illetve a hibapontjaik összeadódnak. Kezdő ügyességi versenyben Karsai Hanna ötödik helye is nagyon szép eredmény, tekintve, hogy harminc induló volt ebben a számban. A tapasztaltabbak ügyességi számában Kulik Lilla szerzett ezüstérmet, agilityben pedig országos bajnok lett kategóriájában Kovács Maja. Azt gondolom, hogy igen szépen helyt állt a kis csapat – foglalta össze a lovasiskola vezetője, Csontos Dominika.

A sok egyéni helyezésnek köszönhetően, a csapatversenyben országos második helyen végzett a Musztáng Lovasiskola.

Országos REV ugró bajnoka: Csontos Dominika Gerda nevű lovával

Országos páros váltó ugró számban 1.hely Csontos Dominika és Kovács Klaudia páros

Országos 80cm REV ugró bajnoka: Alagics Szafija Hiton Hamvas nevű lovával

Országos mini derby bajnokság 2. Helyezett Alagics Szafija Hiton Hamvas nevű lovával

Országos ugró REV nélküli bajnokság 2.helyezettje Kovács Klaudia Tarkána nevű lovával

Országos Ügyességi kezdő bajnokság 5. Helyezettje Karsay Hanna Fangó Mangó nevű lovával

Országos ügyességi könnyű versenyszám bajnokság 2.helyezettje Kulik Lilla Meggi nevű lovával

Országos ló agility versenyszám bajnoka Kovács Maja Meggi nevű lovával

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.