- hirdetés -

Az elmúlt évek során számos emlékezetes pillanat, előadások vagy éppen koncertek színesítették az augusztus 20-i programot. Ezek közül válogattunk ki néhányat, nosztalgiázás céljából.

Első videónkkal egészen az 1990-es évekbe röpítjük vissza olvasóinkat a bogárzói lóversenypályára, ahol éppen 30 évvel ezelőtt tűzoltóversenyt és tűzoltó bemutatót is rendeztek.

2014-ben látványos tűzijáték színesítette a programot az ünnepségsorozat zárásaként. Gyopárosfürdőn ekkor már tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Európai Kenyérünnepet.

2017-ben már nem először járt városunkban az Irigy Hónaljmirigy csapata (2019-ben is visszatértek), akik a rájuk jellemző humorral és poénokkal gondoskodtak a jó hangulatról. Sipos Petit és Kabai Lacit többek között az akkori nyár rekordokat döntögető nyári slágeréről, a Despacitóról is kifaggattuk.

A következő évben már augusztus 19-én érdemes volt a főtérre kimenni, hiszen Máté Péter emlékestet rendeztek. Másnap fellépett az Orosházi Fúvószenekar, számos bemutatót láthattak a nézők, ismét visszatért az Irigy Hónaljmirigy, az ünnepi tűzijáték előtt pedig a Hooligans adott koncertet az orosháziaknak.

2019-ben még a járvány előtti időszakban valósággal pezsgett a főtér augusztus 20-án. A délutáni és esti programok első fellépője az akkor éppen 90. születésnapját ünneplő Orosházi Fúvószenekar volt, akik Debreczeni Márk karnagy vezetésével játszottak a közönségnek. Ezt követően bemutatókkal folytatódott a program, fellépett a Candy Dance Crew, a ReDance Hip-Hop Crew, az OKKSZK egyesület aerobik és karate bemutatót is tartott, a gyerekeket pedig a Langaléta Garabonciások szórakoztatták.

A koncertek sorát az Alma Együttes nyitotta, majd Egry Péter és a Mystery Gang következett, akik a rockabilly zenei műfajt képviselik. A záró, harmadik koncertről pedig a Kowalsky meg a Vega gondoskodott a több ezer fős tömegnek, akik addigra teljesen megtöltötték a város főterét. A hosszú és tartalmas napot pedig a tűzijáték zárta, melyben természetesen a piros, a fehér és a zöld szín domináltak.

A 2020-as és a 2021-es programot már nagyban meghatározta a koronavírus-járvány alakulása. A bogárzói lóversenypálya, ahogy korábban mindig, az előző két évben is fix helyszín volt. A városi ünnepséget követően a hagyományosan a településalapítás évfordulójakor esedékes elismerések átadását is augusztus 20-án rendezték meg. Orosháza ezen kívül mindkét alkalommal otthont adott az Eötvös-téren egy Gasztrofesztivál a sportolókkal nevet viselő lecsófőző versenynek, mely Fásy Ádám Zeneexpresszével egészült ki. A Rendezvénytéren erős emberek versenyét rendezték, de fellépett a Whiskey Roll és a Bon-bon zenekar is.

Az idei augusztus 20-i programok a Szent István szobornál kezdődnek, 9:30-kor tartják meg az idei városi ünnepséget. Idén sem maradhat el a bogárzói program, ahol a bemutatók során két alkalommal, délelőtt és délután is a közönség elé lépnek a csikósok és kétszer láthatjuk a világhírű Puszta ötöst is, Guinness rekorder idomárjukkal, Tóth Lajossal. Lesz műrepülő bemutató, Nótár Mary-koncert és természetesen versenyek is, fogathajtással és galoppal egyaránt, de a gyerekekre is várnak majd egésznapos kikapcsolódási lehetőségek.

Állandó programok, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertje, valamint ünnepi tűzijáték várja az érdeklődőket idén Gyopárosfürdőn. Előtte sem fognak unatkozni a zenekedvelők, hiszen egy nappal korábban az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Punnany Massif együttes ad majd koncertet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.