- hirdetés -

Kárai Tomi a kisebb nyári szünetének utolsó napjait élvezheti, hiszen az Autocross Európa bajnokság kilenc futamából ötöt már abszolvált az orosházi pilóta. A legutóbbi versenyt egy frissen debütáló franciaországi helyszínen rendezték.

– Nagyon vártuk már ezt a francia versenyt. Szeretem az ismeretlen pályákat, mert mindenki számára ismeretlen és egyenlő esélyekkel indulunk. Kevés videó anyagot találtunk a vonalvezetéséről, ezért többször gyalogoltuk végig a pályát. Eleinte szimpatikusnak tűnt, bár már az elején kiderült, hogy gyors és lendületes versenyre számíthatunk – mondta Tamás.

Az orosházi versenyző az időmérők alapján az első helyről kezdte meg a „harcokat”. Az első előfutamot magabiztosan hozta, összesítettben azonban Fejfar időeredménye jobb volt. A második előfutamot ugyan megnyerte, de az első napi idők jobbak voltak.

Kárai Tamás újabb bajnoki címekért küzd (Fotó: Kovács Zoltán)
Kárai Tamás tovább küzd  az EB címért
(Fotó: Kovács Zoltán)

– A legnagyobb probléma az volt, hogy míg szombaton a hatalmas por miatt nem láttunk semmit, addig vasárnap a folyamatos locsolások miatt vált élvezhetetlenné az autózás. A döntőben kénytelen voltam a rosszabb pozíciót választani az első sorban, mert víztócsák és sár volt a pálya közepén. Ebből adódóan nem a legjobb ívben fordulhattam rá az első kanyarra és a cseh Vyborny hátulról meg is lökött. Fejfar nyomába indultam és a második- harmadik körig, szinte egymás mellett autóztunk. A döntő utolsó harmadában azonban a Skoda ereje megfogyatkozott. Nem tudtam már tartani a mögöttem jövő Vybornyt sem, aki az utolsó körben megelőzött. Csalódott vagyok a harmadik hely miatt – értékelt 2011 Európa bajnoka.

Tomi ezzel a dobogós helyezéssel három pontos lemaradásban van a két cseh ellenfél között. De a csapat előtt áll még a bajnokságból négy verseny, ami bizonyára izgalmas pillanatokat okoz még mind a résztvevők, mind a szurkolók számára. A következő verseny augusztus 17-18-n lesz Magyarországon, Nyirádon.

A touring cars kategória összetett állása öt futam után:

Vyborny Otakar 66 pont
Kárai Tamás 63 pont
Fejfar Václav 49 pont

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.