- hirdetés -

Füredi János edző összegezte az ifjúsági csapat teljesítményét.

Július 13-án érmeket osztottak az OMTK ULE sportcentrumában. Az U 19-es csapat arany, az U 16-os csapat ezüst , az U 13-as korosztály bronzérmet vehetett át. Mindhárom csapat edzőjét rövid értékelésre kértük, a sort Füredi János, a megyei bajnokságot nyert U 19 csapat edzője kezdi.

– Az U 19-es ifjúsági csapat két bajnokságban szerepelt párhuzamosan. Az OFC utánpótlásaként az NB II Dél-Keleti csoportjában, Rákóczi ifiként pedig a megyei pontvadászatban. Az NB II-es bajnokságban negyedikek lettünk, a megyei bajnokságban pedig sikerült megvédeni a bajnoki címünket – sorolta az edző.

OMTK ULE U 19 (Fotó: egyesület)
OMTK ULE U 19 – megyei bajnokságot nyert az ifi csapat (Fotó: egyesület)

– A kétfrontos szereplés miatt sűrű volt a program, amit még tetőzött az időjárás miatti torlódás is. Volt, hogy hetekig nem tudtunk játszani, máskor pedig akár három mérkőzésen is pályára kellett lépnünk egy héten belül. Ez fizikálisan és mentálisan is nagy terhet rakott a társaságra. Ennek is köszönhető a több súlyos sérülés (Szivák, Tóth L., Gelegonya, Kránitz). Mindezek ellenére veretlenek maradtunk hazai pályán. A csapatból kiemelkedett Szivák László, ő az NB II-ben 17 gólt szerzett, a megyei bajnokságban pedig gólkirály lett 40 góllal. Év közben több játékos kapott szerepet valamelyik felnőtt csapatban is. Reméljük, hogy a következő idényben is ilyen sikerekről tudunk majd beszámolni – zárta értékelését Füredi János.

A csapat tagjai: Albert László, Berta Endre, Dimák Zsolt, Dráviczki Dióméd, Egry Attila, Füredi Szabolcs, Gáspár Mihály, Gelegonya Richárd, Gerda Viktor, Gulyás János, Kormányos Kristóf, Könyves László, Kránitz Krisztián, Machó Attila, Mazán Norbert, Mátyus Róbert, Miklós Máté, Orbán Norbert, Papp Roland, Pintér Norbert, Sajti Bálint, Suta Máté, Szabó Ákos, Szabó Bence, Szemenyei Valentin, Szivák László, Tóth Dániel, Tóth László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.