- hirdetés -

Polyák Jánost Lászik Gábor váltotta a civil szervezet élén.

A Rotary szabályzata alapján minden klubban évente cserélődnek az elnökök. Ez a váltás Orosházán is megtörtént, június 31-én leköszönt Polyák János.
– Nagyon intenzív éven vagyunk túl, büszkék vagyunk arra, hogy közel 5 millió forint került a városba tevékenységünkön keresztül. Sok mindent megvalósítottunk az elmúlt 12 hónapban. A már szokásos éves programeleken felül a legnagyobb eredmény a Tapintható-Láthatatlan dombormű átadása volt, ami a főtéren található. Azt tapasztaljuk, hogy a városlakók szeretik ezt az alkotást, és külön öröm, hogy az orosházi Bánfi Gábor szobrászművész készíthette el – fogalmazott Polyák János.

A leköszönő elnök elmondta, voltak nehézségek is, de ezeket ők kihívásnak tekintik. Azért ülnek össze minden héten, hogy a lehetőségeket megbeszéljék és a megoldáson közösen gondolkodjanak.
– Amikor egy programot sikeresen lezártunk, a sugárzó arcok és a kívülállók elismerése feledtet minden addigi nehézséget. Ezért érdemes ezt csinálni – zárta Polyák János.

Lászik Gábor vezeti egy évig az orosházi Rotary Clubot (Fotó: Melega Krisztián)
Lászik Gábor vezeti egy évig az orosházi Rotary Clubot
(Fotó: Melega Krisztián)

A Rotary soros elnöke Lászik Gábor lett, aki július 1-jétől vette át az elnöki teendőket és máris egy komoly feladatot kapott.
– A III. Rotary Gyermektábor július 15-én indult, ennek az előkészületeit már az én koordinációm alatt végeztük. De mivel kiváló és összeszokott csapat a Rotary, így minden simán ment, a gyerekek már a táborban vannak – kezdte az új elnök.

Kiemelte, hogy a korábbi, már jól bevált programokat – baleseti szimuláció, adventi eseményekkor forralt bor osztás, Rotary Bál – mind továbbviszik, de elindítottak egy hosszú távú programot is.
– Alkalmanként eddig is támogattuk a Vadvirág Esély Klub fogyatékkal élő fiataljait. Most azonban egy olyan, hosszútávú tervünk van, amivel évekre meghatározóan is segíteni tudjuk őket. Erről bővebbet azonban egyelőre nem kívánok mondani, hiszen nagyon az elején vagyunk a tervezésnek – fogalmazott az új elnök, Lászik Gábor.

A Rotary Club Orosháza tehát tovább folytatja karitatív közéleti tevékenységét Orosházán, aminek éppen most futó programja aIII. Rotary Gyermektábor, amit Gellértegyházán tartanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.