- hirdetés -

Az NB III-ba kiesett focicsapat elkezdte az edzéseket.  A pénz kevés, játékos alig maradt, de az ügyvezető nem adja fel.

Mint ismert, az NB II Keleti csoportjában 10. helyen végzett csapat kiesett az NB III-ba. Július 9-én tartotta első edzését az átalakuló Orosháza FC labdarúgó csapata. Kvasznovszky József edző nyolc játékosnak tartott edzést. Hárman jelentek meg a tavalyi csapatból: Szabó Norbert, Kerekes István és Bordás Dániel, a többiek volt ifjúsági játékosok.

Megcsappant a költségvetés

– Nehéz helyzetben vagyunk, erre volt már példa, de ennyire sok gonddal még nem találkoztam – adta tudtul Restály György ügyvezető.
– Az önkormányzat az NB II-ben több mint húsz millió forinttal támogatta félévente a klubot, most viszont ők is nehéz helyzetbe kerültek, így a második félévre az NB III-ra három és félmillió forintot tudnak biztosítani. Annyi biztatást kaptam, hogy amennyiben a második félévben megfelelően alakulnak az önkormányzat bevételei, úgy még az idén kaphatunk póttámogatást – fogalmazott Restály György.

Az elnök elmondta, jelenleg két szerződtetett játékosa van az OFC-nek, Kerekes Istvánt és Ondrejó Tamást köti szerződés klubunkhoz. Ami biztos hogy a külföldiek, Petrovics, Milenkovics, Mohamed távoztak, miként a békéscsabai kölcsönjátékos, Makra is.
– A 19 éves házi gólkirályunkat, Tóth Danit elvitte az NB I-es Paks, ami azt mutatja, jó munka folyik nálunk. A többiekkel tárgyaltunk a feltételekről, de jó néhányan jelezték, hogy nem maradnak nálunk. Most az a legfontosabb, hogy az Orosházához kötődő labdarúgókat hazahozzuk, valamint a Rákóczi Vasas néhány játékosával megegyezzünk. Újjá kell szerveznünk a labdarúgást Orosházán – hangsúlyozta.

A hagyomány kötelez

– Bár korábban volt arról szó, hogy befejezem a munkát az egyesület élén, hiszen már hatvanhét éves vagyok, de úgy döntöttem nem adom fel, hiszen így nem adhatom át a klubot az utódomnak. A város nem engedheti meg magának, hogy az idén száz éves orosházi labdarúgás megszűnjön, ezért összefogásra van szükség, és ezúton kérem, hogy aki tud segítsen. Mátrai Sándor, Landi Ferenc,Kunos Ferenc,Cziráki Öcsi utódcsapata nem szűnhet meg egyik napról a másikra. Remélem a héten kialakul egy olyan tizenöt-tizenhat fős keret, amelyre építhetünk az NB III-ban- fejezte be a helyzetjelentést az ügyvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.