- hirdetés -

A Főtér avatóján leplezték le a Tapintható láthatatlan térplasztikát, amely a vakok és gyengénlátók tájékozódását segíti a téren, és annak környékén.

A bronz dombormű az orosházi Rotary Club jóvoltából valósult meg, amelyet Bánfi Gábor szobrászművész alkotott. A plasztikán a tér és a környező épületek mellett Braille-írással készített hasznos információk is kitapinthatók.

A művet Polyák János, a Rotary Club elnöke adta át a város polgárainak. Az avatón részt vett Dr. Kovács Imre az önálló magyar district első kormányzója is, aki beszédében elmondta, büszke az orosházi Rotary Clubra, jó lenne, ha minden városban működne egy ennyire aktív humanitárius közösség.

A látássérültek azonnal kitapogatták Orosháza belvárosát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A látássérültek azonnal kitapogatták Orosháza belvárosát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az avatón dr. Dancsó József polgármester beszédében elmondta, illeszkedik a környezetéhez a dombormű, hiszen az egész tér úgy lett kialakítva, hogy látássérültek is élvezhessék, és érezzék, hogy a város szíve ő értük is dobog.

Tóth György, a Vakok és Gyengénlátók Békés megyei Egyesületének orosházi körzetének csoportvezetője reméli, a helyi sorstársak mellett az idelátogatók is örömüket lelik majd a Főtérben és a plasztikában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.