- hirdetés -

Kanadában írta alá a magyar kormány és a kanadai cég az együttműködési dokumentumot.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány nevében a Linamar kanadai céggel kedden a kanadai Guelphben Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

A megállapodást az általános gépgyártásban és a nagy pontosságú autóipari forgácsolt alkatrészgyártásban érdekelt cég anyavállalatának központjában a Linamar nevében Linda Hasenfratz, a vállalat vezérigazgatója, a Linamar Hungary Zrt. felügyelőbizottságának elnöke látta el kézjegyével.

– A Linamar azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy az árbevételét 2020-ig megháromszorozza, amiben a magyarországi telephelyeknek is jelentős szerep juthat – nyilatkozott az MTI-nek telefonon Cséfalvay Zoltán.

Az 1992-ben alapított Linamar Hungary Zrt. székhelye Orosházán található, emellett működik egy telephelye Békéscsabán is. A társaság Magyarországon több mint 2100 főt foglalkoztat, jelentős belföldi beszállítói háttérrel rendelkezik, és kutatás-fejlesztési tevékenységet is végez.

Cséfalvay a nap folyamán Torontóban részt vett egy befektetői fórumon, amelyen felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországon eddig beruházott külföldi működő tőke több mint 100 milliárd dollár, amiből a kanadai cégek mindössze 2,1 milliárddal vették ki részüket, ezért van tere az együttműködés fejlesztésének.
Az államtitkár a magyarországi kutatási és fejlesztési befektetésekről megbeszélést folytatott Reza Moridivel, Ontario tartomány kutatás- és innovációügyi miniszterével és egyeztetett a BlackBerry vezetésével is. A telekommunikációs cég a Budapesti Műszaki Egyetemen egy hatvanfős szoftverfejlesztői csoportot foglalkoztat, és itt is további lehetőségek nyílhatnak a jövőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.