- hirdetés -

Az Orosháza FC egy ponttal maradt le az osztályozóról. Az edzővel értékelünk.

AZ OFC az NB II Keleti csoportjában 39 ponttal a 10. helyen végzettMajor László edzővel értékeltük a szezont.

– Tervünk az egy csoportos NB II-be való bejutás volt, ami az őszi 4. helyezésünk után reális cél volt – kezdte az értékelést a tréner.

Major László (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
Major László (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Tudtuk, hogy ez nehéz lesz, mivel csak nyolc csapat őrizhette meg esélyét a másodosztályra. Az NB II egyik legkisebb költségvetéssel rendelkező klubja vagyunk és infrastruktúrában is le voltunk maradva a vetélytársaktól. Mindez befolyásolta a felkészülést, és korlátozta az edzéslehetőségeinket. A hosszú tél miatt fűre szinte csak a tavaszi nyitányon léptünk. Csalódott vagyok, mert csapatunknak tudása alapján az NB II-ben kellett volna maradnia – fogalmazott a vezetőedző.

Major László elmondta, voltak bravúrgyőzelmeink, otthonában győztük le a későbbi bajnok Mezőkövesd gárdáját, itthon a 2. helyezett Vasast. Úgy látja, hátrányt jelentett számunkra, hogy az ősszel kilenc gólt szerző Bernát Péter, a 18. fordulóban súlyosan megsérült, és tavasszal csak a Vasas ellen tudott pályára lépni, ekkor egyébként ismét gólt szerzett.

„Az NB II átszervezése az OFC-nek a kiszervezést jelentette”

– Érdekesség, hogy a bennünket egy ponttal megelőző Cegléd az Újpest B ellen mérkőzés nélkül kapta meg a három pontot, és hogy az MLSZ által később kizárt Vác ellen csak nekünk kellett játszani a tavaszi idényben, a többiek játék nélkül könyvelhették el a három pontot. Több mérkőzésünkön is tévedett a játékvezető kárunkra. Az biztos, hogy voltak edzői hibák, valamint a labdarúgók sem voltak mindig top formában, de azt is figyelembe kell venni, hogy nálunk tíz ember dolgozik, és a munka mellett futballozott a másodosztályban. Én úgy gondolom, hogy a csapat tagjai, a vezetők és edzők emelt fővel búcsúzhatnak az NB II-től. Véleményem szerint az átszervezés az Orosháza FC számára a kiszervezést jelentette – mondta el véleményét Major László.

A tréner kiemelte, egyénileg nem szeretne senkit sem kiemelni, sem elmarasztalni, ezt megtették az öltözőben. De két fiatal tehetségről azért szót ejtett.
– A tizennyolc esztendős Tóth Dániel 12 góljával házi gólkirály lett. A szintén fiatal Ondrejó Tamás pedig a középpályán szorgoskodott. Mindketten szép jövő előtt állnak.

A csapat további sorsáról Major László nem tudott információval szolgálni. Neki és a játékosok nagy részének a szerződése június 30-án lejár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.