Botforgatás, pompon, akrobatika és menettánc a Kossuth utcán – megmutatjuk milyen volt a hangulat a XIII. Magyar Mazsorett Bajnokságon, és kicsit belepillantunk, milyen sportág is a mazsorett.

- hirdetés -

Idén a Nagymágocsi Mazsorett Egyesület szervezte a bajnokságot Orosházán. A versenyszámok zömét a Városi Sportcsarnokban tartották. Rengetegen neveztek, 28 városból közel 700 fiatal mutatkozott be a háromnapos versenyen, május 18. és 20. között.

–  A Nagymágocsi Mazsorett Egyesület vezetőjeként pályáztam arra, hogy Orosházán rendezhessük meg a magyar bajnokságot. Úgy gondolom, hogy Orosháza méltó hely egy ilyen bajnokság lebonyolítására – mondta Szabó Ferenc, aki Peralta Miguellel közösen szervezte az országos versenyt.

Több száz táncos, látványos bemutatók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Több száz táncos, látványos bemutatók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Három korcsoportban, kadett (8-11 év), junior (11-14 év) és senior (14 évnél idősebb) korcsoportban lehetett nevezni. A bajnokság kvalifikáció az Európa bajnoksághoz, tehát a tét igen nagy volt. A nyolc tagú zsűriben a Magyar Mazsorett Szövetség elnöke, Geisztné Gogolák Éva és a horvát szövetség elnöke, Zeljka Banovic is értékelte a versenyszámokat.

Nézd meg a bajnokságról készített hangulatjelentésünket.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.