Az orosházi kistérség 100 gondozásban lévő gyereke táborozhat augusztusban az Erzsébet program keretében.

- hirdetés -

Az orosházi kistérségből 100 gyerek tölthet hat augusztusi napot Szanazugban az Erzsébet tábor keretében. Sikerrel szerepelt a Mesés nyár vár ránk pályázaton az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata. – A kistérség 10 településéről 100 gondozásban lévő gyerek táborozhat a családgondozók kíséretében. Programok sokaságát, és teljes ellátást biztosít az Erzsébet program, a családok az útiköltséggel és 1000 forinttal járulnak hozzá a nyaraláshoz – tudtuk meg Szegi Katalintól. Az intézményvezető kiemelte, a pályázati lehetőségek kiaknázásával a gyerekek olyan programokhoz juthatnak, amit egyébként sem a szülők, sem pedig az intézmények nem tudnának finanszírozni.

Nem ez az egyetlen nyertes pályázata az intézménynek. Márciusban 30 órás akkreditált pályázatíró képzésen vehetett részt 14 kistérségben dolgozó szociális szakember. Az Emberi Erőforrás Minisztérium 325 ezer forint pályázati forrással támogatta a programot. Kábítószer prevenciós program megvalósítása 320 ezer forintot fordíthattak szintén pályázati forrásból. A kistérségi programon a kamaszokkal pszichológusok foglalkoztak, a szülők pedig megtanulták felismerni a drogfogyasztás jeleit. A Szolgálat Egy Más jövőÉrt Alapítványa 400 ezer forintot nyert arra, hogy szenvedélybetegeknek és családtagjaiknak segíthessen családterápiával. A május végén induló program hat hónapon át biztosít segítséget az érintett családoknak, kezdve a probléma okainak felismerésével. Szintén az alapítványhoz köthető az a 100 ezer forint összértékű pályázat, melynek keretében szociálisan hátrányos helyzetű családok kapcsolódhattak ki a Ravasz tanyán.

Azt már a kistérségi társulás elnöke, dr. Dancsó József jelentette be a közelmúltban, hogy a szolgálatot fenntartó kistérségi társulás 35 millió forintot nyert szakemberek képzésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.