Sakkozók helyett átmenetileg munkagépek birtokolják a Széchenyi teret, szalag is jelzi: a tér most építési terület.

- hirdetés -

Zalai Mihály alpolgármestertől megtudtuk, a főtér június 22-i átadójára készül el a katolikus templom előtti tér felújítása, mely így méltón illeszkedik a főtér projekt keretében megújuló Győry Vilmos és Szabadság térhez.
– Múlt héten kezdődtek el a munkálatok a Széchenyi téren. Hét millió forint önkormányzati forrásból újul meg a tér, de kiaknázzuk a közmunkaprogramban rejlő lehetőségeket is: közcélú foglalkoztatottak is részt vesznek a munkálatokban – ismertette az alpolgármester.

Megújul a már meglehetősen rossz állapotban lévő járdaszakasz, ugyanolyan kiselemes burkolóanyagot raknak le, mint amiből a Kossuth utca tér felőli sétánya van. A templom előtt kiszélesítik a járdát, így a misére, esküvőre érkezők kényelmesen elférnek majd.

Új sakkasztalok is lesznek a megszépült Széchenyi téren (Fotó: Melega Krisztián)
A régiek helyett új sakkasztalok is lesznek a megszépült Széchenyi téren (Fotó: Melega Krisztián)

A munkálatok leglátványosabb eleme a régi sakkasztalok elbontása. A két nagy sakkasztal megmarad, ezeket felújítják, és lesz két új sakkasztal is. A gránitborítású asztalokon új bábukkal játszhatnak majd a sakk értői. – Fontos, hogy a belvárosi sakkozás lehetősége megmaradjon, hiszen ez hazai viszonylatban egyedülálló – hangsúlyozta Zalai Mihály.

A főtér ünnepélyes átadása egyben a megújult tér felavatása is lesz, június 22-én a sakk játszik majd főszerepet a Széchenyi téren. A művelődési központ Lőrincz Frigyes, a sakkegyesület elnöke segítségével már szervezi a „sakk napot”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.